5.8.18

Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο με drone με εκρηκτικά (φώτο-βίντεο)


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δέχτηκε επίθεση με drone που έφερε εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν κοντά του σε μια στρατιωτική εκδήλωση, ενώ πραγματοποιούσε ομιλία, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες.
Πρόσθεσε πως επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς τραυματίστηκαν.
Νωρίτερα η τηλεοπτική μετάδοση μιας ομιλίας του Μαδούρο σε μια στρατιωτική εκδήλωση διεκόπη απότομα και εκατοντάδες στρατιώτες που ήταν παρατεταγμένοι φάνηκαν να τρέχουν.
Ο πρόεδρος της χώρας και άλλοι στο πόντιουμ ξαφνικά κοίταξαν ψηλά, ξαφνιασμένοι. Η κάμερα τότε εστίασε σε δεκάδες στρατιώτες που άρχισαν να τρέχουν.
Ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που βρίσκονταν στο πόντιουμ μαζί με τον πρόεδρο της χώρας δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος Μιγκέλ Πέρεζ Αμπάντ. 
.


Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο κατηγόρησε ακροδεξιές δυνάμεις για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.
"Ακροδεξιές δυνάμεις χρησιμοποιούν βία ώστε να πάρουν τον έλεγχο ενός τόπου που δεν μπορούν να πάρουν μέσα από τη ψήφο. Ο αδερφός μας - πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και η ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδηλώσης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς" τόνισε με ανάρτηση στο twitter o Καμπέγιο.
Σύμφωνα με τον υπουργό "ένας εκρηκτικός μηχανισμός(...) πυροδοτήθηκε κοντά στην προεδρική πλατφόρμα και άλλοι μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν σε άλλα σημεία της στρατιωτικής παρέλασης.
Ο Μαδούρο "βγήκε εντελώς αλώβητος και τώρα κάνει την συνηθισμένη εργασία του", είπε χαρακτηριστικά ο Ροντρίγκες. Ωστόσο, βρίσκεται "σε διαρκείς συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική ηγεσία, με υπουργούς, και την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία", επισήμανε.
pronews