9.8.18

Οργή Μόσχας για τις προβοκάτσιες Α.Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη


Με οργισμένη ανακοίνωση απάντησε η Μόσχα στις διαρροές του Μαξίμου σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι «οργανώνει» επεισόδια σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.
Η ανακοίνωση λέει ότι: 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος αλήθειας”σε αυτό το δήθεν δημοσίευμα, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, τη δημόσια τάξη, ή την Κρατική Ασφάλεια της Ελλάδας”. Τέτοιες εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις προς την Ρωσία, είναι «ντροπή για την Ελληνική δημοσιογραφία, και φαίνονται παράλογες, «ενάντια στον σεβασμό μας προς την Αθήνα, ως ισότιμο εταίρο». 
Στην αναλυτική ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο φέρνει ως παράδειγμα τη φετινή 25η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. 
«Αυτό είναι το κύριο έγγραφο που καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας, το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχισή τους και τη µη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων.
Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και φιλοδοξία των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και σταθερά τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και του αμοιβαίου οφέλους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές μας καθοδηγούν στην εργασία για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας», επισημαίνεται. 
Επιπροσθέτως, υπογραμμίζει ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 190η επέτειο από την έναρξη των ρωσο-ελληνικών διπλωματικών σχέσεων. 
«Οι χώρες μας συνδέονται από δεσμούς και κοινές αξίες αιώνων, θρησκευτική αλληλεπίδραση, κοινή ιστορία. Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας», τονίζει το ρωσικό υπ. Εξωτερικών, θέτοντας το ερώτημα γιατί η Ρωσία να εμπλακεί σε ταραχές στην Ελλάδα», καταλήγει.
Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι: «η Μόσχα ετοιμάζει ταραχές στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.» με χαρακτηριστικό τίτλο «Μπουρλότο στην ΔΕΘ από το μαύρο μέτωπο και τα δίκτυα της Μόσχας - Επιστρατεύουν παρακρατικούς μηχανισμούς.»
Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί γνωρίζουν ότι στη Θεσσαλονίκη θα γίνει «κόλαση» σε βάρος του Α.Τσίπρα λόγω της εκχώρησης της Μακεδονίας και λόγω του θυμού που επικρατεί για την εξοργιστική ανεπάρκεια και αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι που στοίχισαν τις ζωές 93 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και 11 παιδιών και θέλουν να προκαταλάβουν και να δημιουργήσουν άλλοθι δαιμονοποιόντας την Ρωσία για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.
Αυτά τα «κόλπα» ιστορικά δοκιμάστηκαν και αλλού και συνήθως έπιαναν αλλά τώρα είναι δύσκολο...
pronews