30.8.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ, ρήμαζαν τα σπίτια!!!Εξιχνιάστηκαν (12) περιπτώσεις απάτης και ισάριθμες κλοπές που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός άντρας


Προσποιούμενος, μαζί με συνεργό του, υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή ασφαλιστές , εισέρχονταν στο εσωτερικό κατοικιών όπου διέμεναν ηλικιωμένοι και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των (31.650) ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις (30.000) ευρώ

Προτεινόμενες συμβουλές προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών

Οι συνεχιζόμενες, μεθοδικές και επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δώδεκα (12) περιπτώσεων απάτης και ισάριθμων κλοπών που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2017 – Αυγούστου 2018, προσποιούμενος, μαζί με συνεργό του, υπαλλήλους της ΔΕΗ ή ασφαλιστές, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων πολιτών και αφαιρούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των (31.650) ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις (30.000) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Οι Υπηρεσίες των υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν το δυνατόν περισσότερες καταγγελλόμενες κλοπές.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:
·         Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
·         Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
·         Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
·         Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
·         Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
·         Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
·         Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
·         Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.