30.8.18

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά!

H EFENPRESS ήταν από τις ελάχιστες online εφημερίδες που δεν "τσίμπησε" το δόλωμα και δεν έγραψε τίποτα σχετικό, παρ όλο που έλαβε την "είδηση" από πολλά έγκυρα ειδησεογραφικά sites.
______________________________
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση για τον θάνατο του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η νέα υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά!
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση επικαλούμενα tweet της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.
Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως η "είδηση" κάθε άλλο παρά αληθινή ήταν, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter που φέρεται να είναι της κυρίας Ζορμπά, έχει δημιουργηθεί από Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος είναι "διάσημος" για την διασπορά ψευδών ειδήσεων. 
Να σημειώσουμε πως ακόμα και να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ιδεολογικά δεν αφορούσε την υπουργό πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να του κάνει την κηδεία, γιατί ο Κώστας Γαβράς τα τελευταία 15 χρόνια υπερασπίζεται με πάθος όλα αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει εκχωρήσει σοτυς ξένους με φαρδιές πλατιές υπογραφές στα μνημόνια.
Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα, είπε πριν από λίγο σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την ΕΡΤ, είπε ο Κώστας Γαβράς


Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
Την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.
Οι θέσεις του Κώστα Γαβρά τα τελευταία χρόνια ήταν εθνικοκεντρικές, πατριωτικές και στράφηκε κατά της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων κατηγορώντας τους δανειστές για υποκρισία και αγνωμοσύνη απέναντι στην Ελλάδα.
Όπως έγραψε στην ανάρτησή της η νέα υπουργός Πολιτισμού:
"Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο."

URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon.