10.8.18

Κλιμακώνει την ένταση με τη Ρωσία η κυβέρνηση - Εξηγήσεις ζητάει η Μόσχα για άρνηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς

Σταματείστε κ. Τσίπρα τα νάζια με τη Ρωσία. Σοβαρευτείτε και παψτε να είστε το σκυλάκι των ΗΠΑ.Οι Έλληνες είναι φίλοι των Ρώσων στη συντριπτική τους πλειοψηφία και δεν τους εκφράζουν οι πράξεις σας.Μη βασίζεστε στις ΗΠΑ.Ποτέ δεν μας βοήθησαν  (εκτός από το σχέδιο Μάρσαλ) .Διαβάστε λίγη Ιστορία. ΑΛΕΞ
______________________________________________________________

Η παράλογη πολιτική της κυβέρνησης να προσπαθεί να κάνει εχθρό της Ελλάδας τη Ρωσία συνεχίζεται. Παρ όλο που η Ρωσία επέλεξε να μη προχωρήσει σε κλιμάκωση των αντιποίνων για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, η Αθήνα συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της Μόσχας με συκοφαντικά δημοσιεύματα και άρνηση έκδοσης βίζα σε Ρώσους κληρικούς.
Η τελευταία αυτή ανεξήγητη άρνηση, οδήγησε το Ρωσικό ΥΠΕΞ να εκδώσει ανακοίνωση και να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά
Aυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.
Η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 
«Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.
Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.
«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια. 
pronews