25.8.18

Η Ελλάδα χαρίζει στην Αίγυπτο 92 τεθωρακισμένα οχήματα μάχηςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Αίγυπτο 92 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης
  
Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει σε ελληνικές εταιρείες και θα τον πληρώσει το Κάϊρο

Στην Αίγυπτο πρόκειται να δωρίσει η Ελλάδα περί τα 92 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ρωσικής προέλευσης ΒMP-1 που πλέον έχουν αποσυρθεί από τον Ελληνικό Στρατό.


Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) με θέμα τη χορήγηση άδειας εξαγωγής στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας για τη Δωρεά 92 ΤΟΜΑ BMP-1 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Αξίζει να ειπωθεί πως τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα είχαν αποκτηθεί από αποθέματα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και άλλες χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, μετά την διάλυσή τους και κάλυπταν την ανάγκη για τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).


Η Αίγυπτος θα πληρώσει για τον αναγκαίο τεχνικό έλεγχο και επαναφορά τους σε λειτουργική κατάσταση που θα γίνει σε ελληνικές εταιρείες, αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στο προϋπολογισμό, τουλάχιστον του ΥΠΕΘΑ.

Με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνεται περαιτέρω και η σχέση της Ελλάδας με την Αίγυπτο η οποία πρόκειται να τα αξιοποιήσει δίνοντάς τα κατά πάσα πιθανότητα στην αστυνομία και άλλες Αρχές Ασφαλείας που δρουν στην περιοχή του Σινά όπου υπάρχει δράση τζιχαντιστών.
news.gr