7.7.18

Πρέπει να παραστούν Έλληνες πολιτικοί στην ορκωμοσία Ερντογάν;


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Τάγιπ Ερντογάν θα παραστεί τη Δευτέρα στην τελετή ορκωμοσίας του στην Άγκυρα.
Στην τελετή θα πάει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με ευρωπαϊκό “καπέλο”.
Πιθανότατα έχουν προσκληθεί κι άλλοι Έλληνες πολιτικοί.

Το ερώτημα που προκύπτει προς συζήτηση και προβληματισμό είναι αν πρέπει Έλληνες πολιτικοί να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν. Με δύο στρατιωτικούς μας στις φυλακές Αδριανούπολης, οι οποίοι ακόμη δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται είναι ορθό να δίνουν το παρών Έλληνες πολιτικοί σε μια τελετή που ο Ερντογάν θα μετατρέψει σε φιέστα;
Υπάρχει προφανώς και η άλλη άποψη που λέει ότι πάντα είναι καλό η Ελλάδα να συμπεριφέρεται ως ευρωπαϊκό κράτος που “παίζει” πάντα με την λογική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και δεν μένει στο επίπεδο των εντυπώσεων.
Μήπως όμως η απόρριψη των πορσκλήσεων σ΄ αυτή τη φάση των ελληνοτουρκικών είναι μια επιβεβλημένη κίνηση που δεν ξεφεύγει από τους κανόνες της διπλωματίας και δεν μπορεί βέβαια σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί κλιμάκωση; Προς προβληματισμό τα ερωτήματα.
militaire