21.7.18

Τα έξι «Οπλα της Αποκάλυψης» που παρουσίασε ο Β.Πούτιν - Πώς αλλάζουν την ιστορία των πολέμων


Σε ομιλία του προέδρου Πούτιν προς αμφότερα τα σώματα του Kοινοβουλίου της χώρας, ανακοίνωσε την κατασκευή σειράς υπερ-όπλων με τα οποία η Ρωσία φιλοδοξεί να κλείσει το χάσμα ισχύος που την χωρίζει από τις ΗΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά την δυνατότητα παγκόσμιας κρούσης.
Τώρα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία  που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα όπλα αυτά προορίζονται να αλλάξουν το τρόπο που πολεμά ο άνθρωπος μέχρι σήμερα.

Κατ'αρχήν το «όπλο των όπλων» το πολυηχητικό όχημα διολίσθησης στην ατμόσφαιρα, το Avangard, το οποίο ολοκλήρωσε το στάδιο ανάπτυξης και δοκιμών και μπαίνει σε παραγωγή σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο TASS.
Πρόκειται για το πλέον προηγμένο στρατηγικό όπλο που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής ανθρώπινο χέρι, απόλυτα μη ανασχέσιμο και απόλυτα καταστροφικό.
Ο νέος διηπειρωτικός πύραυλο RS-28 Sarmat (κατά ΝΑΤΟ SS-X-30 Satan 2) που αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2020.
Ο πολυηχητικός Kh-47M2 Kinzhal που αποτελεί αερομεταφερόμενη έκδοση του γνωστού βαλλιστικού βλήματος Iskander, ο οποίος μεταφέρεται εκτοξεύεται από Mig-31 και Tu-22M.
Η νέα πυρηνοκίνητη τορπίλη Status-6 ή Poseidon, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, έχει μήκος περί τα 20 και διάμετρο 2 μέτρα.
Προορίζεται για την καταστροφή ολόκληρων ναυτικών βάσεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε επίσης στην δημοσιότητα video με επιχειρησιακή ανάπτυξη του στρατιωτικού laser Peresvet.
To Peresvet δεν είναι γνωστό ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του, αν δηλαδή εμπλέκει στρατιωτικούς στόχους (εναέριους ή/και επίγειους) και τους καταστρέφει, αν έχει λειτουργία κατά Drones κοκ.
Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, τα στρατιωτικά Laser είναι σε χρήση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2017.
Τέλος, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο του νέου βλήματος κρουζ Burevestnik, ο οποίος χρησιμοποιεί πυρηνικό κινητήρα που του χαρίζει απεριόριστη εμβέλεια.
pronews.gr