23.7.18

Προειδοποίηση Τραμπ σε Ροχανί: Μην απειλήσεις ποτέ ξανά τις ΗΠΑ


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, μετά την δήλωση του ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.
«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.


To Iranian President Rouhani: NEVER, EVER THREATEN THE UNITED STATES AGAIN OR YOU WILL SUFFER CONSEQUENCES THE LIKES OF WHICH FEW THROUGHOUT HISTORY HAVE EVER SUFFERED BEFORE. WE ARE NO LONGER A COUNTRY THAT WILL STAND FOR YOUR DEMENTED WORDS OF VIOLENCE & DEATH. BE CAUTIOUS!

Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο», συνέχισε ο Τραμπ. «Πρόσεχε καλά!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ), kathimerini