26.7.18

Κομοτηνή: Πρόκληση από νέο υπουργό του Ταγίπ Ερντογάν – «Ξέρουμε τι τραβήξατε εδώ στην Ελλάδα»!!!


Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Ερσόι, για την επέτειο του θανάτου του Σαδίκ Αχμέτ, πρόσωπο – σύμβολο για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό για το νέο υπουργό, ο οποίος συναντήθηκε με τον ψευδο-μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης…


Ο Μεχμέτ Ερσόι ανέφερε ότι «παρακολουθούμε με υπερηφάνεια όσα τραβήξατε κι εσείς και ο Σαδίκ Αχμέτ όσο ζούσε, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της λέξης τουρκικός». Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε στους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου μέσω διαλόγου και επισκέψεων να λυθούν τα προβλήματα της δυτικής Θράκης. Ο Μεχμέτ Ερσόι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τις πυρκαγιές ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία μοιράζεται τον πόνο του ελληνικού λαού.
Στο μικρόφωνο ανέβηκε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος χαιρέτισε την παρουσία των παρευρισκομένων, μίλησε για τα έργα και τις ημέρες του Αχμέτ Σαδίκ, αλλά και για όσα κάνει σήμερα το κόμμα που ίδρυσε εκείνος. Ακολούθως ο λόγος δόθηκε σε Τούρκο βουλευτή της περιοχής Τεκιρντάγ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Είχαν και συνέχεια οι Τουρκικές προκλήσεις στην Κομοτηνή

Με έναν «πύρινο» λόγο για τους «Τούρκους της Θράκης, των Βαλκανιών» και άλλες παρόμοιες αναφορές, ο Μουσταφά Ντετσιτζί πρόεδρος του κόμματος Büyük Birlik Partisi (BBP) μίλησε για τον «πολύτιμο» Αχμέτ Σαδίκ. Στο μικρόφωνο βρέθηκε, τέλος, η χήρα Ισίκ Σαδίκ για να ευχαριστήσει τους Τούρκους αξιωματούχους, τον Τούρκο πρόξενο, τους ψευτομουφτήδες και τους ανθρώπους από την περιοχή για την παρουσία τους στο μνημόσυνο και έστειλε το μήνυμα «όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο».

Εικόνες από το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ

Πηγή: xronos.gr, antenna.gr