3.7.18

Αίτημα-πρόκληση σε Π.Καμμένο από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Διέγραψε τη λέξη “λαθρομετανάστης” από το ΥΠΕΘΑ»!

Η αμορφωσιά κακοποιεί τη γλώσσα! Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τους βιαστές της Ελληνικής γλώσσας  που δεν γνωρίζουν καν τι θα πει σύνθετη λέξη! Και αφού έλυσαν (τι ωραία!)  όλα τα προβλήματα της χώρας , τώρα αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους υποψήφιους ψηφοφόρους τους!!! Όμως  "δεν θα φάνε" κατά τη λαϊκή έκφραση. Juan

Βαραίνει ακόμη πιο πολύ το κλίμα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Την ώρα που τα σενάρια για την παραμονή ή όχι του Π.Κάμμένου στην κυβέρνηση δίνουν και παίρνουν, ιδιαίτερα μετά την απουσία του από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκαν» αίφνης να ζητήσουν τη διαγραφή του όρου λαθρομετανάστης από τα κείμενα του ΥΠΕΘΑ!
Σαν να είναι αυτό το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα και όχι η δεινή οικονομική κατάσταση ή  τα κύματα των χιλιάδων  μεταναστών που επιχειρούν να διεισδύσουν  λάθρα στη χώρα είτε από το Α.Αιγαίο είτε από τον Έβρο.
Πρόκειται σίγουρα για μια πρόκληση προς τον Π.Καμμένο και τους ΑΝΕΛ συνολικά και το θέμα είναι πως θα απαντήσει ο υπουργός Άμυνας. Θα "πειθαρχήσει" στη νεα αυτή απαίτηση των ΣΥΡΙΖαίων βουλευτών ή όχι;
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα.
Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου,  Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη ...διαφορετικότητα.  
Προσβάλλει το τεκμήριο ...αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται.
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου.
Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι "λαθρομετανάστευση" και "λαθρομετανάστης" δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.
Τώρα πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν μίσος και τεκμήριο αθωότητας(!) στον συγκεκριμένο όρο μόνο αυτοί γνωρίζουν. Ο όρος λαθρομετανάστης, ή λαθραίος μετανάστης είναι το άτομο που προσπαθεί να εισέλθει  λάθρα, σε μια ελεγχόμενη περιοχή. Εξ ου και λαθραίος μετανάστης. Το λαθραίος αφορά την ιδιότητά του ως μετανάστης και όχι το άτομο το ίδιο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον «εξευγενισμένο» όρο του παράτυπος μετανάστης, τον οποίο επέβαλλε ο αλήστου μνήμης επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muižnieks.
Το παράτυπος αναφέρεται στο μετανάστης  και όχι στον άνθρωπο.
Από τη στιγμή όμως που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε φορτηγά κρυμμένοι ή στα κρυφά με φουσκωτά, άρα λαθραία, δεν υπάρχει άλλος όρος για να εξηγήσει την ιδιότητα αυτή.
pronews