31.7.18

Με 11 συνοδευτικά και 2 μηχανές πήγε στο Μάτι o A.Τσίπρας - Οι αμήχανες ερωτήσεις στους πυροσβέστες (βίντεο)!


Πόσο δημοφιλής μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός, όταν χρειάζεται ένα  Λόχο ενόπλων για συνοδεία; 
ΑΛΕΞ/Efenpress

Στις 08:20 το πρωί, έφτασε στο Μάτι ο πρωθυπουργός. Eμφανής ο σκοπός να αποφευχθεί η «ανεπιθύμητη» συνάντησή του με τους κατοίκους.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είχε 11 συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, όπως έδειξαν τα αποκλειστικά πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του πρωθυπουργού, αρχικά επιχείρησαν να απομακρύνουν το τηλεοπτικό συνεργείο του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, αφού τον Πρωθυπουργό συνόδευε μόνο δική του κάμερα (ούτε καν της ΕΡΤ) και φωτογράφος.
Ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι και το συνεργείο πλησίασαν τον Αλ. Τσίπρα και τον κατέγραφαν, εκείνος έδωσε την σχετική άδεια. «Αφήστε τους, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε» είπε μπροστά στην κάμερα.
Ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν μόνο από τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλο (και όχι από συναρμόδιους υπουργούς) καθώς και από συνεργάτες του. 
Κατά την ωριαία περιοδεία του συναντήθηκε με στρατιώτες και πυροσβέστες και με μόλις έναν κάτοικο της ευρύτερης περιοχής.
Εμφανώς αμήχανος ο κ. Τσίπρας ρωτούσε: «Πόσες ώρες είσαστε εδώ στη μάχη;».
Οταν έπαιρνε την απάντηση «Κάποιοι 72, κάποιοι 48, κάποιοι 24» ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αμήχανα: «Συνεχώς;»...
Ενας άνδρας της πυροσβεστικής απάντησε επίσης στον κ. Τσίπρα: «Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε...».
Δείτε το βίντεο από το Star
Σε ένα σαφώς στημένο βίντεο, που δόθηκε το πρωί στην δημοσιότητα από το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας ​συνομιλεί μάλλον με μία μηχανικό, η οποία λέει πως υπάρχουν μάντρες στα σημεία που υπήρχε πρόσβαση στη θάλασσα.
Με τον πρωθυπουργό να ρωτάει «Δηλαδή δεν υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα;», για να λάβει την απάντηση «Καμία». Στη συνέχεια του είπε πως όλοι στην περιοχή θέλουν «Να γίνει κάτι καλύτερο».  
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βίντεο εμφανίζεται και ένας κύριος, πιθανότατα κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ακούει τον πρωθυπουργό να του λέει για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης που θα γίνουν.
pronews