4.6.18

Συνάντηση Μ.Πομπέο και Μ.Τσαβούσογλου: ΗΠΑ και Τουρκία «τα βρήκαν» σε όλα! - Εγγυήσεις Αμερικανών για Κούρδους και F-35

Tα βρήκαν οι ΗΠΑ με τη Τουρκία για την Μάνπιτζ και συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ενεργειών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί η Τουρκία να εισβάλλει στην συριακή πόλη όπου ο αμερικανικός Στρατός έχει δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας για τους Κούρδους των SDF.

«Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενέκριναν τον οδικό χάρτη ενεργειών και υπογράμμισαν την κοινή τους δέσμευση στην εφαρμογή αυτού», τόνισαν οι δύο πλευρές σε κοινή τους ανακοίνωση σήμερα σε συνέχεια μιας συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.
«Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο συζήτησαν επίσης τη μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών στη Συρία και τα βήματα που χρειάζεται να ληφθούν για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Μανμπίζ», ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης «να διεξάγουν περαιτέρω συναντήσεις για την επίλυση τρέχοντων διμερών ζητημάτων,και τόνισαν ότι ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν δεσμευμένοι στην αντιμετώπιση κοινών ανησυχιών στο πνεύμα συμμαχικής συνεργασίας».
Τελικά οι Αμερικανοί φαίνεται ότι ικανοποιούνται όταν τους ρίχνουν «οθωμανικά χαστούκια». Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά από ότι κάνει η Τουρκία, ακόμα και ο υποτίθεται μη φιλικός προς τη Τουρκία Μ.Πομπέο «σφυρίζει αδιάφορα» και είναι όλο αγκαλιές και φιλιά με τον Τούρκο ομόλογό του, χωρίς καν να τεθεί θέμα δημοσίως για S-400 και την συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία.
Να σημειώσουμε ότι οι Αμερικανοί «επικύρωσαν» το αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής στην Αφρίν δείχνοντας της «κατανόησή τους στις τουρκικές ανησυχίες».
Το θέμα των F-35 δεν τέθηκε καθόλου παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες. Η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνει κανονικά στις 21 Ιουνίου.
Πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, η οποία διήρκεσε μία ώρα.
Τσαβούσογλου:
«Η παράδοση των  μαχητικών F-35 θα γίνει στις 21 Ιουνίου όπως έχει προγραμματιστεί.
Δεν δεχόμαστε την απειλητική γλώσσα των Ηνωμένων Πολιτειών»

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
At our meeting with Secretary of State Pompeo, we discussed - relations, matters related to including road map on and other regional matters.

pronews