17.6.18

Πρέσπες: Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτέςΤην ώρα που Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ ετοιμάζονταν να υπογράψουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, οι κάτοικοι των Πρεσπών εξέφραζαν την αντίθεσή τους, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι βγήκαν με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

prespes diamartiria5
Στο σημείο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
prespes diamartiria8
Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα πολιτών,  σύμφωνα με το life-events, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.
Παράλληλα, στην περιοχή της Βίγλας Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών βρέθηκαν πολλοί διαδηλωτές, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- πΓΔΜ που θα επιτρέπει στη γειτονική χώρα να ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει το thestival.gr.
prespes diamartiria9


cnn.gr