9.6.18

Παρέμβαση Σαρίδη στη Βουλή για την αδράνεια αστυνομικών σε παραβατικές συμπεριφορές

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, τι ρόλο παίζει; Απλά μεταφέρει τις εντολές του ΥΔΤ, χωρίς να αντιδρά, όπως έχει υποχρέωση; Μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί πολλές φορές, κάνοντας σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ και αποκαλύπτοντας τις εντολές αδράνειας.
 Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΛ.ΑΣ να μεταλλάχθηκε σε άβουλο Σώμα!
 Καλά θα κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έστω και τώρα, που πλησιάζει το τέλος της παρουσίας τους στη κυβέρνηση, να αλλάξουν πορεία, διαφορετικά θα πρέπει η επομένη κυβέρνηση να προγραμματίσει την επανίδρυση της ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ για να επανέλθει  η τάξη και ασφάλεια στη χώρα.
ΑΛΕΞΕρώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απεύθυνε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την
αδράνεια αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε περιστατικά παραβατικότητας μετά και την επίθεση του Σαββάτου σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως εξηγεί ο βουλευτής έχουν προηγηθεί δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας σύμφωνα με τις οποίες οι εντολές που δίνονται από την ηγεσία του Υπουργείου είναι τέτοιες που να τους επιβάλλουν την ανοχή σε βαθμό αδράνειας απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές και ενίοτε σε εγκληματικές πράξεις και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη πως αυτές τις δηλώσεις τις ακούν και οι διαφεύγοντες της σύλληψης δράστες της πρόσφατης  δολοφονικής απόπειρας διά εμπρησμού εναντίον λεωφορείου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής διερωτάται χαρακτηριστικά προς τον κ. Τόσκα «πώς σκοπεύετε να εξηγήσετε στους πολίτες ότι δε μπαίνετε εμπόδιο στην άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών και να τους πείσετε πως είναι ασφαλείς, τη στιγμή που ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουν να γίνονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί στόχος οργανωμένων επιθέσεων;»

thessnews.gr,bloko.gr