5.6.18

Φ.Φράγκος: «Κάντε δημοψήφισμα και ρωτήστε τον ελληνικό λαό αν θέλει να εκχωρήσει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς»

Δημοψήφισμα ζήτησε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στο ραδιοφωνικό ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Φ.Φράγκος θεωρεί ότι (και σωστά) πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για το αν επιθυμεί να παραχωρηθεί το όνομα και τα ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Κάτι που η κυβέρνηση το αρνείται την ίδια στιγμή που η άλλη πλευρά, αυτή των Σκοπιανών θα προχωρήσει σε κανονικό δημοψήφισμα για να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία, το σημειώνουμε, θα είναι απόλυτο κέρδος για τους Σκοπιανούς
«Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος.
Ο στρατηγός, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «με τρομάζει τυχόν σαλαμοποίηση της συμφωνίας».
Παράλληλα ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα όπως συμβαίνει για τα σοβαρά θέματα στην Ελβετία. «Και επειδή ο Καποδίστριας έστησε αυτή τη χώρα θα θυμίσω τι είπε: ο φιληκοος στους ξένους είναι προδότης, εγώ δεν θα πω προδότης, θα πω κακός ακροατής».
Όπως τόνισε «το θέμα είναι σημαντικό και δεν αφορά μόνο τους σημερινούς Έλληνες και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ».
«Να τη χαίρονται τη συμφωνία αυτοί που δεν τολμούν την να πάνε στο λαό» κατέληξε ο Φραγκούλης Φράγκος.
pronews