1.6.18

Γυναίκες στην Εθνοφυλακή και με το νόμο


Γυναίκες στην Εθνοφυλακή και με το νόμο. Αυτή θα είναι μια από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στην σχεδόν εκ βάθρων αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η επεξεργασία του σχεδίου από την νομική υπηρεσία του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί.

 Μάλιστα σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές αναμένεται εντός των προσεχών ώρων να δοθεί προς έγκριση στον αρμόδιο για θέματα εθνοφυλακής, υπουργό, Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτη Κουβέλη.

 Εκεί αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του Αναπληρωτή Υπουργού, με δεδομένο ότι κατά το παρελθόν ο κ. Κουβέλης έχει εκφράσει με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή του σην δυνατότητα ένταξης των γυναικών στην Εθνοφυλακή. 
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Σπύρος Δανέλλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με αφορμή την παρουσίαση -σε άσκηση Εθνοφυλάκων στην Ικαρία-από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο της πρώτης γυναίκας Εθνοφύλακα.

 Ο κ. Δανέλλης στην σχετική ερώτηση ζητάει απαντήσεις αναφορικά με την συμμετοχή της στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, με δεδομένη την απουσία σχετικής πρόβλεψης στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

greekalert