19.6.18

Σε άλλον «πλανήτη» ο Ν.Κοτζιάς: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήθελε την συμφωνία με τα Σκόπια» (βίντεο)


Στην κυβέρνηση είτε προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τι απήχηση έχει στον ελληνικό λαό η εκχώρηση της Μακεδονίας είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει οτι εμείς δεν φτιάξαμε πρόβλημα αλλά το λύσαμε. Κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλεια».
Αυτή την δήλωση την έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς όταν ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη.
Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτή που μου λέτε είναι παλιά. Είναι τριών χρόνων. Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».
Μάλιστα έφερε και παράδειγμα από την καθημερινότητα. «Ο άλλος», είπε, «πάει και παντρεύεται και αναρωτιέται αν κάνει το σωστό. Έχουμε μια μανία στο Νότο της Ευρώπης. Ερωτεύεται μια νεαρά έναν νεαρό και παντρεύονται. Και κάνουν και παιδί και μετά έρχεται ο καυγάς. Ο γιος ποιανού παππού το όνομα θα πάρει; Φτάνουν μέχρι και το διαζύγιο. Τελικά αν βρουν λύση καταλήγουν στην σύνθετη ονομασία. Και του ενός παππού και του άλλου».
Ο κ. Κοτζιάς είπε ακόμα ότι οι σκοπιανοί υπέγραψαν οτι η δική τους ιστορία δεν εχει καμια σχέση με την δική μας. «Για πρώτη φορά οι σκοπιανοί αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία», είπε.
Πρόσθεσε ότι άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους. Στο ερώτημα τι θα γίνει αν το ξαναλλάξουν, τότε απάντησε: «Κι εγω μπορώ να σας πω οτι μπορούμε να μπούμε στην Σμύρνη ανα πάσα στιγμή. Όποιος αλλάξει το όνομα είναι γελοίος».
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να πει στον Ν.Κοτζιά ότι στα Σκόπια προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλουν και εφόσον ουσιαστικά δεν τους δεσμεύει τίποτα, δεν τους ενδιαφέρει εάν θα τους αποκαλέσει γελοίους.
Σκασίλα τους...
Η γεωπολιτική και τα εθνικά συμφέροντα δεν ορίζονται απο προσωπικές ενοχλήσεις επειδή κάποιος αποκαλεί κάποιους γελοίους, ή χαζούς ή οτιδήποτε άλλο. Το αποτέλεσμα κρίνει και δικαιώνει τις επιλογές πολιτικών προσώπων και το αποτέλεσμα εκφράζει την πραγματικότητα.
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με την γεωγραφία. «Ομολογούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτή την κατάκτηση θα έπρεπε να μας την αναγνωρίσουν», είπε.
Μπα..., σοβαρά; Τότε γιατί σήμερα το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο»εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία αναφέρει ότι «οι σημερινοί Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες»;
Και πρόσθεσε: «Το δικό μας όπλο είναι το διεθνές δίκαιο. Το Βουκουρέστι το 1913 έσπασε την γεωγραφική Μακεδονία στα 4. Εφτιαξε την ελληνική Μακεδονία. Όποιου δεν του αρέσει αμφισβητεί και την δημιουργία της ίδιας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».
Για το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Το δημοψήφισμα είναι δέσμευση των άλλων. Εμείς τέτοιο θέμα δεν έχουμε. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα κάνουν γιατί πρέπει να διευκολυνθούν για τις συνταγματικές αλλαγές. Εμείς δεν αλλάζουμε το σύνταγμά μας και ούτε το όνομα της χώρας μας. Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να είναι εχθρός μας αυτή η περιοχή. Θέλουν να κάνουμε πόλεμο και να την καταλάβουμε».
Ναι μόνο που αλλάζουμε την Ιστορία μας κύριε υπουργέ και αλλάζουμε το κληρονομικό μας καθεστώς, συνεπώς θα έπρεπε να ερωτηθεί για αυτό ο ελληνικό λαός.
Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα όσα του καταλογίζουν για υποχωρήσεις είπε ακόμα: «Εκανα μια διεθνή συμφωνία που πήρα erga omnes χωρίς αλυτρωτισμούς. Έπρεπε να πάρουν κι αυτοί κάτι». Πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Δεν πήραν όμως κάτι, πήραν τα πάντα. Γλώσσα, ταυτότητα, εθνικότητα και σχεδόν ολόκληρο το όνομα, μάλιστα ακόμα χειρότερο, πήραν ένα όνομα που δίνει υποσχέσεις για «ενοποίηση».
Αυτό διπλωματική επιτυχία δεν το λες...


pronews