7.6.18

Ο Π. Καμμένος ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις: «Οι απειλές έχουν κόστος - Η Τουρκία θα το πληρώσει»

Για άλλη μια φορά οι Τούρκοι πολιτικοί προωθούν την δική τους αναθεωρητική ατζέντα έναντι της Αθήνας με εμπρηστικές δηλώσεις που προκαλούν σοβαρές ρωγμές στις διμερείς σχέσεις την στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για την πρακτική της Άγκυρας υπογραμμίζοντας ότι «οι απειλές έχουν κόστος και η Τουρκία θα το πληρώσει».

Όλα αυτά λίγες μόλις ώρες μετά την δήλωση «βόμβα» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για την διακοπή της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.
Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι ενημέρωσε τους υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η μέρα.
«Ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογό μου ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών να δώσει απάντηση και να εξηγήσει τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ότι θα «πακετάρουν» τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα», ανέφερε ο Π. Καμμένος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να διευκρινίσει, ενώπιον των υπουργών του ΝΑΤΟ, αν επιβεβαιώνει και αν στηρίζει τη δήλωση του αναπληρωτή Τούρκου πρωθυπουργού.
«Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός μίλησε για άλλα αντί άλλων», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η απάντηση που έδωσε για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς καν να υπάρξουν κατηγορίες, ήταν ότι η Τουρκία εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα».
Ο Π. Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «τέτοιου είδους παλικαρισμοί ενόψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες να κάνει τον καλό σύμμαχο».
Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι οι απειλές για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις».
Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους πρόκληση είναι και η σημερινή δήλωση Τσαβούσογλου σε σχέση με τη μονομερή κατάργηση της συμφωνίας επανεισδοχής και ανέφερε ότι ενημέρωσε γι' αυτό διμερώς υπουργούς Άμυνας της ΕΕ που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ.
Προκλητικές δηλώσεις από Τούρκους πολιτικους: «Η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει»
Αυτή τη φορά ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου δήλωσε πως «το να προστατεύει και να υποστηρίζει τους τρομοκράτες (σ.σ τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς) είναι σα να καταστρέφει τις ανθρωπινές αξίες, υποτιμά τους κανόνες καλής γειτονιάς»
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει, η Ελλάδα που επιχειρεί να εισβάλει στα νησιά του Αιγαίου δεν πρέπει να παίζει με τα όρια της Τουρκίας», πρόσθεσε.
Ακσενέρ: «Αν κερδίσω θα πάω στην Κύπρο και σε ένα από τα 18 νησιά που παραχώρησε ο Ερντογάν»
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την πλευρά της η αρχηγός του Καλού Κόμματος (Iyi) Μεράλ Ακσενέρ, υποστήριξε: «Αν κερδίσω θα πάω στην Κύπρο, την καρδιά της Τουρκίας, και σε 1 από τα 18 νησιά που παραχώρησε ο Ερντογάν στην Ελλάδα»
 pronews