5.6.18

«Απαγάγετε και φέρτε πίσω τους 8 φυγάδες στρατιωτικούς» απαιτούν τα τουρκικά ΜΜΕ!

Η απελευθέρωση και των τεσσάρων τελευταίων από τους «οκτώ» Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς που την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατέφυγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο έχει προκαλέσει γενικό παραλήρημα και στην τουρκική κυβέρνηση και στα τουρκικά ΜΜΕ.
Έτσι μετά τον Μ.Μποσντάγ τον Τούρκο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Άγκυρας ανέλαβαν τα τουρκικά ΜΜΕ να ρίξουν «λάδι» στην φωτιά.

Η Sabah έχει τίτλο «Απόφαση σκάνδαλο απο την Ελλάδα! Αφέθηκαν ελεύθεροι οι στασιαστές».
Αναφέρει ότι οι αξιωματικοί Γκεντσάι Μπογιούκ, Ουγούρ Ουτζάν, Μπιλάλ Κουρουγούλ και Μεσούτ Φιράτ, που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού χωριού στην Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης. 
Με ακριβώς ίδιο τίτλο η Vatan, αναφέρεται ειδικά στην αντίδραση του αντιπρόεδρου της Τουρκίας και κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ που κατηγόρησε την Αθήνα ότι «δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο για την έκδοση εγκληματιών» και «στηρίζει την οργάνωση FETO» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και υπογράμμισε ότι, όποια βοήθεια κι αν παρέχει στους «οκτώ» η Αθήνα, είναι «καθήκον» της Άγκυρας να τους βρει, να τους πακετάρει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία.
«Απόφαση-σκάνδαλο» από μέρους της Ελλάδας αναφέρει και η Hurriyet
Η Milliyet, αναφέρει ότι μετά τον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί «αναμένεται και άλλα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν να εκμεταλλευτούν τη χορήγηση ασύλου που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας»
Star και Sozcu στο ίδιο μήκος κύματος με την τελευταία να εκφράζει τους κεμαλιστές, άλλο ένα δείγμα ότι στην Άγκυρα όλοι έχουν τις ίδιες απόψεις.

pronews