9.6.18

Η ομιλία του καθηγητού του ΑΠΘ κ. Καραμήτσου, εκπροσώπου της "Ομάδος 21" στην Πέλλα



Μακεδόνες και Μακεδόνισσες της Πέλλας, Ακρίτες της Μακεδονίας,
Έλληνες πατριώτες…
Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διαδηλώσουμε ακόμη μια φορά την απόλυτη αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους βόρειους γείτονές μας.
Βροντοφωνάζουμε:

Μακεδονία υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.
Η Μακεδονία είναι τμήμα της ελληνικής ιστορίας.
Η Μακεδονία είναι ο πολιτισμός μας.
Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας; Συμφωνείτε σε όλα αυτά;
Είμαστε σε μια ιστορική περιοχή όπου έζησε ο μεγάλος στρατηλάτης βασιλιάς Αλέξανδρος ο Μακεδών και όπου δίδαξε ο Αριστοτέλης. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε να λέγεται Μακεδονία μια χώρα, στην οποία δεν ομιλείται η ελληνική γλώσσα και δεν έχει σχέση με τη Μακεδονία γεωγραφικά και ιστορικά.
―Μπορούν να μας πουν οι κάτοικοι των Σκοπίων αν τα ονόματα Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αριστοτέλης,  Αμφίπολη, Αιγές, Δίον, είναι ελληνικά ή σκοπιανά;
―Μπορούν να μας πουν σε ποια χώρα βρίσκονται τα σπουδαία μακεδονικά αρχαιολογικά μνημεία της Πέλλας, της Βεργίνας, του Δίου, των Φιλίππων, της Αμφίπολης, της Θάσου;
―Μπορούν να μας πουν σε ποια γλώσσα είναι γραμμένες οι αρχαίες επιγραφές στα μέρη αυτά; Φυσικά στην Ελληνική.
Άρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μακεδονία είναι μία και βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ωστόσο:
Το 1944 ο δικτάτωρ της Γιουγκοσλαβίας Τίτο έδωσε σε μια ομόσπονδη συνιστώσα του κράτους του, την μέχρι τότε Βαρντάσκα, το όνομα «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Τίτο επεδίωκε να ιδρυθεί μια «Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία», στην οποία ήθελε να ενσωματώσει βιαίως και τη Μακεδονία μας. Θα είχε έτσι εξάλλου εμμέσως διέξοδο προς το Αιγαίο και η Σοβιετική Ένωση. Ευτυχώς εκείνα τα καταχθόνια σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν χάρη στον αγώνα των παιδιών της Ελλάδας που πολέμησαν επί τρία χρόνια για να υπερασπίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας τους απέναντι στην ξενοκίνητη κομμουνιστική επιβουλή. Πολλά χρόνια μέχρι τώρα η προπαγάνδα των Σκοπίων στα σχολεία τους είναι απερίγραπτη και επεκτείνεται εντατικά διεθνώς σε βιβλιοθήκες και στο διαδίκτυο. Βοηθούν στα σχέδιά τους διάφορες περίεργες οργανώσεις (ΜΚΟ)και οικονομικοί μεγιστάνες.
Ο Τίτο πέθανε το 1980 και έντεκα χρόνια αργότερα το 1991 διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία,  οπότε προέκυψαν έξι κράτη, ένα εκ των οποίων θέλησε να ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η Μακεδονία όμως είναι ένδοξο ελληνικό όνομα. Μετά από το 1913  που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, η Μακεδονία μας αποτέλεσε μια μεγάλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, και αντιστοιχεί περίπου ακριβώς στην ιστορική Μακεδονία του Φιλίππου.
Γεννούνται λοιπόν μερικά ερωτήματα:
― Όταν ένα νέο κράτος παίρνει το όνομα μιας ευρείας περιοχής γειτονικής χώρας τι σημαίνει αυτό; Είναι φανερό ότι σημαίνει επεκτατικά σχέδια.
―Όταν χαρτονόμισμα των Σκοπίων έχει την εικόνα του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης, τι σημαίνει αυτό;
―Όταν κυκλοφορούν χάρτες με την κατ’ αυτούς μεγάλη Μακεδονία γιατί το κάνουν;
―Όταν στη σημαία τους χρησιμοποιούν αρχαιομακεδονικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας, γιατί το κάνουν;
Όλα αυτά και πολλά άλλα δείχνουν ότι τα Σκόπια, που είναι ένα περίκλειστο κράτος, προσπαθούν να ιδρύσουν και να  τονώσουν έναν μύθο.  Βάσει αυτού του μύθου η Μακεδονία είναι «σκλαβωμένη», οπότε πρέπει να υπάρχει ο στόχος της απελευθέρωσής της.  Η αλήθεια είναι ότι τα Σκόπια ληγουρεύονται την Μακεδονία μας και όταν βρεθούν σε συνθήκες κατάλληλες και με ισχυρούς συμμάχους, θα επιδιώξουν την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη χώρα τους.
Σήμερα κάτι τέτοιο φαίνεται σαν εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ομολογώ ότι πριν από 50 χρόνια δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι θα αλλάξουν τα σύνορα των κρατών στην Ευρώπη. Και όμως άλλαξαν. Τίποτε δεν αποκλείεται να συμβεί και στο μέλλον, αν εμείς καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές των γεγονότων και δεν επεμβαίνουμε για να αλλάξουμε την πορεία τους.
Έγιναν πολλά σφάλματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική από το 1991 μέχρι σήμερα. Τραγικό σφάλμα ήταν η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1994, την οποία κατάφωρα παραβίασαν τα Σκόπια ζητώντας αναγνωρίσεις με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αλλά ας έρθουμε στα πρόσφατα γεγονότα. Τα Σκόπια έχουν απόλυτη ανάγκη να γίνουν μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για οικονομικούς λόγους. Αλλιώς κινδυνεύουν να διαλυθούν σε Αλβανικό και Βουλγαρικό τμήμα, δεδομένου ότι το 35% του πληθυσμού τους είναι Αλβανοί και 60% είναι Σλάβο-βούλγαροι
Το κλειδί για να μπουν σε αυτούς τους οργανισμούς το κατέχει η Ελλάδα.
Και θέτω το ερώτημα: Αφού τα Σκόπια επείγονται να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ γιατί δεν υποχωρούν, ώστε να δεχθούν ένα όνομα που δεν θίγει την Ελλάδα;
Επίσης ρωτώ: γιατί η Ελλάδα ―όπως φαίνεται― κάνει τη μείζονα παραχώρηση με το να δέχεται σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία; Πως θα ξεχωρίζουμε οι Μακεδόνες της Ελλάδας από τους ψευδεπίγραφους Μακεδόνες των Σκοπίων;
Είναι απαράδεκτο να επικρατεί σήμερα η πολιτική του κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο 38 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Το 1992 σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή αποφασίστηκε ότι δεν είναι δεκτό να υπάρχει η λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Από τότε δεν έγινε καμιά νεότερη αντιστοίχου επιπέδου σύσκεψη, ώστε να αλλάξει η απόφαση του 1992.
―Επομένως ερωτώ: Ποιος έδωσε στην κυβέρνηση το δικαίωμα να διαπραγματευτεί κάνοντας μάλιστα εξαρχής την παραχώρηση του ονόματος σε σύνθετη ονομασία;
―Επίσης ερωτώ: Είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν τους ενοχλεί η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια να είναι οι σημερινοί διαπραγματευτές; Τι διαπραγματεύονται αφού εξαρχής έχουν παραδώσει το όνομα που είναι το μείζον και τα άλλα είναι συνέπειες που ακολουθούν; Λέγουν ότι θα εξασφαλίσουν να μην υπάρχει ο (ψευδο) αλυτρωτισμός που είναι στην ουσία επεκτατισμός. Πώς όμως θα εμποδίσουν τους δασκάλους στα Σκόπια να μη συνεχίσουν να ομιλούν για μεγάλη «Μακεδονία» μέρος της οποίας κατ’ αυτούς κακώς κατέχει η Ελλάδα;  Όσο λέγονται τα Σκόπια Μακεδονία η σχολική προπαγάνδα του «Μακεδονισμού» και ο επεκτατισμός δεν πρόκειται να σταματήσει όσες γραπτές εγγυήσεις και αν υπογραφούν.
Έλληνες πατριώτες…
Έχουμε πολίτευμα δημοκρατικό και εκλέγουμε τους βουλευτές ως αντιπροσώπους μας. Πριν τους ψηφίσουμε μαθαίνουμε το προεκλογικό πρόγραμμα των κομμάτων, το οποίο αποτελεί όπως ελέχθη συμβόλαιο με τον λαό.
―Και πάλι θα ρωτήσω: υπήρχε στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που κυβερνούν δήλωση ότι θα παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια; Όχι φυσικά. Τέτοια εξαγγελία δεν υπήρξε. Ούτε  κανένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλέχθηκε με τέτοια προεκλογική εξαγγελία. Άρα δεν δικαιούται η Βουλή να αποφασίσει για το όνομα του κράτους των Σκοπίων, για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, παρά μόνο ο Λαός με δημοψήφισμα. Αυτό αναφέρει και το Σύνταγμα. Αλλιώς δεν λειτουργεί σωστά η Δημοκρατία και πρέπει ο Λαός να επέμβει όπως επιτάσσει το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Αν το κράτος των Σκοπίων ονομαστεί με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία είναι βέβαιον ότι θα χρησιμοποιούνται από τους Σκοπιανούς αμιγώς τα εξής ονόματα:
 «Μακεδονία» για το κράτος,
«Μακεδόνες» για τους κατοίκους,
«Μακεδονική» για τη γλώσσα»
«Μακεδονική» για την εκκλησία
Τότε θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε ονομασίες αεροδρομίων και δρόμων, στον τουρισμό, στην ονομασία επιχειρήσεων και εμπορικών προϊόντων, στην αλληλογραφία και στις μηχανές αναζήτησης (Browsers) στο διαδίκτυο. Παράλληλα θα συνεχιστεί ασύστολα η επεκτατική προπαγάνδα στα σχολεία τους και οι κάτοικοι του κράτους αυτού θα θεωρούν τους Έλληνες εχθρούς τους.
Έλληνες πατριώτες…
Οι διεθνιστές, οι νεοταξίτες και  οι εθνομηδενιστές προδότες δεν θα επικρατήσουν κι αυτό γιατί οι Έλληνες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και το έχουμε αποδείξει:
1ον Με την ιστορία μας και τους αγώνες για τη Μακεδονία μας.
2ον Με την αντίστασή μας απέναντι στους εισβολείς το 1940 -1941.
Η φυλετική μας συνέχεια φαίνεται με τη διατήρηση της υπέροχης ελληνικής γλώσσας, η οποία παρά τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα έχει μπολιάσει πολλές γλώσσες που ομιλούνται στον πλανήτη. Η «Δημοκρατία» και η  «Ιστορία» είναι ελληνικές λέξεις που τις χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν οι πολιτισμένοι λαοί της γης. Η Ιστορία είναι με το μέρος μας και η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει. Η κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα πρέπει να ακούσουν τη φωνή του Λαού. Φωνή Λαού οργή Θεού.  Ζητούμε να γίνει δημοψήφισμα για το όνομα του κράτους των Σκοπίων. Αυτή είναι η μόνη  έντιμη και δημοκρατική διαδικασία. 
Αν όμως οι κυβερνώντες δεν πάρουν το μήνυμα των συλλαλητηρίων καθώς και των δημοσκοπήσεων και παραδοθεί το όνομα «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, τότε αυτή η πράξη θα αποτελεί «έγκλημα εσχάτης προδοσίας». Μάλιστα το έγκλημα δεν θα είναι «στιγμιαίο» αλλά «διαρκείας»! Και αν αυτό το έγκλημα συμβεί, οι προδότες μια μέρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
Επαναλαμβάνω:
Μακεδονία υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.
Η Μακεδονία ανήκει στην  ελληνική ιστορία.
Η Μακεδονία είναι ο πολιτισμός μας.
Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας.
Έλληνες ακρίτες της Μακεδονίας
Το όνομα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και την ψυχή μας δεν τα παραδίδουμε σε κανέναν γείτονα.
Ο εχθρός είτε είναι έξω είτε μέσα από τα τείχη δεν θα νικήσει.
Η Ελλάδα πρέπει να δικαιωθεί και θα νικήσει.
Η Πέλλα με τους Μακεδόνες της σήμερα έστειλε το μήνυμά της. Το ίδιο κάνουν και πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.
Ας το σκεφθούν καλά οι πολιτικοί μας και οι δήθεν διαπραγματευτές μας.
Φωνάζω και σας καλώ να φωνάξετε και εσείς
Ζήτω η Πέλλα,
Ζήτω η ιστορία μας,
Ζήτω η Μακεδονία μας.
Μακεδόνες και Μακεδόνισσες
Σας ευχαριστώ για την πάνδημη συμμετοχή σας. Σήμερα χάρη σε αυτή τη διαδήλωση και την όλο ζωντάνια παρουσία σας νιώθω σε ηθικό πιο πλούσιος. Σας ευχαριστώ πολύ.

 Δείτε το video: