9.5.18

«Victory Day»: Ρωσική επίδειξη ισχύος - Για πρώτη φορά πέταξαν τα Su-57 και Mig-31 εξοπλισμένα με τον... Kinzhal


Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγαλειώδης παρέλαση στην Μόσχα της Victory Day για την ρωσική-σοβιετική νίκη κατά των ναζιστικών στρατευμάτων στον Β' ΠΠ.
Για όσους δεν έχουν καταλάβει το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης (Μητέρας Ρωσίας όπως την επέτρεψε να αποκαλείται αργότερα ο Ι.Στάλιν βλέποντας ότι οι στρατιώτες χρειάζονταν την Ορθοδοξία και το Έθνος για να έχουν ηθικό να πολεμήσουν) αρκεί να αναφέρουμε ότι το 80% των μαχών στον Β' ΠΠ έλαβαν χώρα στο ανατολικό μέτωπο.
Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα σχέδια των Γερμανών «βάλτωσαν» στις ρωσικές στέππες.
Όπως κάθε χρόνο η παρέλαση ήταν μεγαλειώδης και εντυπωσιακή ενώ για πρώτημ φορά πέταξαν στους ουρανούς της Μόσχας τα ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς Su-57!
Aμέσως μετά πέταξαν και τα μαχητικά 4++ γενιάς Su-34 και Su-35 και τα επίσης προηγμένα Su-30
Eντυπωσίασαν τα μέγιστα τα ακροβατικά σμήνη Russkiye Vityazi και Strizhi τα οποία αποτελούνταν από μαχητικά Su-35SM και MiG-
Πάνω από την «Κόκκινη Πλατεία» πέταξαν και τα MiG-31 όπως και τα αναβαθμισμένα MiG-29SMT 
Mάλιστα το Mig-31 μετέφερε και το νέο υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal ο οποίος σχεδιάστηκε για να διατηρήσει την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία.
Πάνω από 70 μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην φετινή παρέλαση της 73ης επετείου από το τέλος του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου»
Η παρέλαση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελούνταν από τρία κύρια μέρη:
Παρέλαση πεζικού, φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων και στο τέλος μαχητικά και ελικόπτερα της ρωσικής Αεροπορίας.
πηγή: pronews