1.5.18

Φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight που κατασκευάζει τις μπαταρίες των υποβρυχίων του ΠΝ

Φλέγεται το εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης. Πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει τις μπαταρίες των υποβρυχίων του ΠΝ!

Η φωτιά ξέσπασε στις 1 μ.μ. της Πρωτομαγιάς και καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ξάνθη και γύρω περιοχές έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.
Εκκενώνονται οικισμοί !
Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2,gr  από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου,η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.
Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .
Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη.
Πιθανότερη αιτία, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.
PRONEWS