4.5.18

Προειδοποίηση Ισραήλ προς Συρία και Ρωσία: «Εάν S-300 επιχειρήσουν να καταρρίψουν αεροσκάφη μας θα απαντήσουμε»

Σε σκληρούς τόνους το Ισραήλ προειδοποίησε Ρωσία και Συρία ότι εάν βληθούν μαχητικά του τότε θα απαντήσει κτυπώντας τα αντιαεροπορικά συστήματα. Πιο συγκεκομμένα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Kommersant, δήλωσε πώς ναι μεν το Ισραήλ δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Ρωσία αλλά εάν ισραηλινά μαχητικά βληθούν από ρωσικά Α/Α συστήματα τότε θα απαντήσει.

Μάλιστα ο Ισραηλινός υπουργός δεν ξεχώρισε αυτή τη φορά  τα συριακά από τα ρωσικά συστήματα λέγοντας πως από οπουδήποτε προέλθει η βολή θα απαντήσει καταστρέφοντάς τα.
«Πάντα εξετάζουμε σοβαρά τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. Αναμένουμε από τη Ρωσία να αντιληφθεί και τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα. Οι ηγέτες του Ιράν κάθε εβδομάδα αναφέρουν ότι θα καταστρέψουν το Σιωνιστικό καθεστώς. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία αντίδραση σε αυτές τις δηλώσεις είτε από τη δυτική Ευρώπη  είτε από τη Ρωσία. Εμείς από την Ρωσία περιμένουμε μια ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις», σημείωσε ακόμη ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ.
«Εάν συστήματα S-300 ή S-400 δεν μας στοχοποιήσουν αυτό είναι ένα πράγμα. Εάν όμως εκτοξεύσουν πυραύλους τότε θα απαντήσουμε», είπε για να συμπληρώσει:
«Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν. Θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε Α/Α σύστημα βάλει εναντίον μας».
ISRAELI DEFENSE MINISTER LIBERMAN ASKS RUSSIA TO STAND DOWN AIR DEFENSES IN SYRIA DURING ISRAELI STRIKES.

SAYS STRIKES WILL CONTINUE.

WILL TARGET ANY AIR DEFENSE SYSTEM THAT FIRES AT ISRAELI AIRCRAFT.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισραηλινός υπουργός είχε επαναλάβει τις απειλές του αλλά είχε σταθεί μόνο στη συριακή Αεράμυνα. Τώρα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να απαντήσει άσχετα από ποια αεράμυνα θα έρθουν τα πυρά.  
pronews