7.5.18

«Let’s do it Greece» σε Χαλκίδα - Λίμνη




Η απάντηση των Προσκόπων, στην πρόσκληση του εθελοντικού θεσμού πλέον, για την φροντίδα του τόπου μας, Let’s do it Greece,  ήταν παραπάνω από θετική. 
Αρχικά οι Πρόσκοποι του 6ου Συστήματος Χαλκίδας, σε συνεργασία με γνωστό εκπαιδευτικό οργανισμό, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έβαλαν στόχο να καθαρίσουν το πάρκο του Καράμπαμπα, από σκουπίδια και οικοδομικά υλικά και ομόρφυναν με χρώματα μικρές γωνιές της πόλης.

Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά (Λυκόπουλα 6ου Χαλκίδας) μέσω παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού στην πόλη μας, ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια στην παραλία της Σουβάλας, ώστε να παίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και κατασκεύασαν ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, που τους καλοκαιρινούς μήνες, υποφέρουν από τη ζέστη.

Επίσης οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Χαλκίδας βοήθησαν στο να καταδειχτούν τα σημεία που είναι προορισμένα ως ράμπες διελεύσεως αμαξιδίων ΑΜΕΑ, ώστε να είναι εμφανής η απαγόρευση στάθμευσης στα σημεία αυτά στο κέντρο της Χαλκίδας. Παράλληλα οι Ανιχνευτές της Χαλκίδας (Πρόσκοποι ηλικίας 16-18 ετών) καθάρισαν και πάλι σήματα ΚΟΚ του κέντρου της Χαλκίδας, τα οποία δυστυχώς κάποιοι λερώνουν με αυτοκόλλητα. 
Τέλος οι Πρόσκοποι της Λίμνης με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, πήραν την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της ακτογραμμής από διάφορα σκουπίδια.   
Στόχος, το «Lets do it Greece» να είναι κάθε μέρα και να ομορφαίνουμε την πόλη μας και την καθημερινή ζωή των πολιτών της.

  
      Με εκτίμηση
                        
                    Δημήτριος Καψούλης
        Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Στ. Ελλ. &  Ευβοίας