8.5.18

Η Grimaldi ζητά τη λήψη μέτρων ασφαλείας από τους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

grimaldimes
Η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία έστειλε επιστολή στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών - Αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απόσυρση των πλοίων της



Τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων ασφαλείας ζητά από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi τα πλοία της οποίας εκτελούν δρομολόγια από την αχαϊκή πρωτεύουσα στην Ιταλία.

To protothema.gr επικοινώνησε με ανθρώπους του ομίλου Grimaldi που επιβεβαιώσαν ότι εστάλη σχετική επιστολή στον ΟΛΠΑ με την οποία καλούν τη διοίκηση του οργανισμού να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει περιφρούρηση στο Λιμάνι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην επιστολή αφήνεται να εννοοηθεί ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξουν αντιδράσεις μέχρι του σημείου της απόσυρσης των πλοίων της ιταλικής εταιρείας από το λιμάνι της Πάτρας. Οπως επισημαίνεται, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με τις ιταλικές αρχές και γι' αυτό ζητάει να ληφθούν μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας έχασε τη ζωή του ένας νεαρός Αφγανός κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε μετανάστες.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα δράστης της δολοφονίας ήταν ένας 27χρονος Αφγανός, ο οποίος επιχείρησε να πυροβολήσει κατά της ομάδας που επιτέθηκε στους μετανάστες που χρησιμοποιούν ως κατάλυμα το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου. Η σφαίρα, όμως, βρήκε το νεαρό Αφγανό στο πίσω μέρος του κρανίου σωριάζοντάς τον νεκρό.
protothema