11.5.18

«Παρθενική» πτήση για το πρώτο αμερικάνικο F-35 της Τουρκίας


«Παρθενική» πτήση για το πρώτο αμερικάνικο F-35 της Τουρκίας

Μήπως οι Αμερικανοί δεν ...χρειάζονται πλέον τη βάση στη Σούδα; Κανείς δεν τολμά - από τη κυβέρνηση- να πατήσει πόδι.Μπράβο στους Τούρκους που τους δουλεύουν όλους! Juan


Φωτογραφία από το πρώτο αμερικανικό μαχητικό F-35 που παραλαμβάνει η Τουρκία, δημοσιεύτηκε σήμερα σε μέσα ενημέρωσης της γείτονος. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», το πρώτο F-35 με τουρκική σημαία έκανε την πρώτη του «παρθενική» πτήση και είναι πλέον έτοιμο για παράδοση. 
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το αεροσκάφος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο δοκιμής πριν η Τουρκία το συμπεριλάβει στο οπλοστάσιό της.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι το νέο απόκτημα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου, οπότε και θα μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Μαλάτειας.
Προχωρά παρά τις αντιδράσεις η παράδοση των F-35 στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ
f35 hurriyet
Η εξέλιξη αυτή έρχεται, παρά δημοσιεύματα που είχαν δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το φως της δημοσιότητας κι ανέφεραν πως η Ουάσινγκτον θα προχωρούσε σε «πάγωμα» των εξοπλιστικών συμφωνιών της με την Άγκυρα, εξαιτίας της προκλητικής στάσης που τηρεί σε μια σειρά θεμάτων το καθεστώς Ερντογάν.
Video: Αμερικανικά F-35 πάνω από την Ευρώπη

cnn.gr