19.5.18

«Ξύλο» στον Γιάννη Μπουτάρη από Πόντιους στο Λευκό Πύργο: Βρισιές, σπρωξιές και χτυπήματα - Δείτε βίντεο

"Άσπρισε η κούτρα σου Μπουτάρη, αλλά μυαλό
αλλά μυαλό δε θέ να βάλει"...Juan

Τα ήθελε η γούνα του...Juan
Άγρια επίθεση δέχθηκε, από εξοργισμένο πλήθος Ποντίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς τον κατηγορούν για «τουρκολαγνεία», αλλά και για την ταυτόχρονη διεξαγωγή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων με το Gay Parade!

Ο δήμαρχος ήταν παρών στις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όμως η κατάσταση ξέφυγε του ελέγχου, όταν, δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, του επιτέθηκαν άγρια. 
Ο Γ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.
Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.
Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.
Μάταια ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το μαινόμενο πλήθος. Οι... θερμόαιμοι ακολούθησαν τον Γιάννη Μπουτάρη μέχρι και το αυτοκίνητό του, στο οποίο προκάλεσε ζημιές.

pronews
______________________________________________
Σοβαρό περιστατικό εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος της πόλης δέχθηκε φραστική και σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την τελετή υποστολής της σημαίας από ένα ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.
Εκείνη τη στιγμή, συγκεντρωμένοι στο σημείο άρχισαν να τον προπηλακίζουν απρόκλητα, ζητώντας του να αποχωρήσει.
Στη συνέχεια μάλισταγ μεγάλη μερίδα αυτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κ. Μπουτάρη προσπάθώντας να βιαιοπραγήσουν εναμντίον του ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητό του.
Ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με μεγάλη δυσκολία, καθώς ακόμη και κατα τη διάρκεια της εσπευσμένης αποχώρησής του, κάποια έτρεχαν πίσω του με σκοπό να τον χτυπήσουν.
Μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Μπουτάρης έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλεως προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.
kathimerini


policenews