15.5.18

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ -Μετά το μακελειό στη ΓάζαΗ Αγκυρα καταδίκασε το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, όπου δεκάδες Παλαιστίνιοι * σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, σε διαμαρτυρίες για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Μάλιστα, η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει τους πρεσβευτές της σε Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον, για διαβουλεύσεις σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη χώρα, ως αλληλεγγύη για τους Παλαιστίνιους.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, χαρακτήρισε «άνανδρο μακελειό» τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. «Η Τουρκία καταδικάζει για μια ακόμη φορά αυτή την απόφαση και τη χαρακτηρίζουμε άκυρη»**, τόνισε.
iefimerida.gr
*που τους παρότρυνε  η Τουρκία να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Ισραήλ...
** Ποια είναι η Τουρκία που θα χαρακτηρίσει...άκυρη την απόφαση των ΗΠΑ  αλλά και ποιος τη ρώτησε; Και όμως οι ανόητοι στις ΗΠΑ εξακολουθούν να ανέχονται το αιμοσταγές αυτό συνονθύλευμα μογγολικών φυλών και γενιτσάρων και μάλιστα το εξοπλίζουν κιόλας!!!
Το δε Ισραήλ, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει τι εστί Τουρκία και ότι η χώρα αυτή επιβουλεύεται έμμεσα την κυριαρχία του Ισραήλ και υποδαυλίζει τις αναταραχές αυτές και να της δώσει ένα ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ που να τη γυρίσει πίσω 100 χρόνια. Έχει το τρόπο...
Juan