31.5.18

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!Τής συνεργάτιδάς μας Θάνου Νατάσας


Υπό το φως και την λάμψη της προέδρου μας:Σοφίας Παυλάκου, την βραβευμένη , εικαστικό, την Βασίλισσα της Τέχνης του κοσμήματος, που υπηρετεί με ευσυνειδησία, χάρη, ομορφιά, ψυχή...διαιωνίζοντας τον Πολιτισμό της Ελλάδας μας

 ...Με το πλούσιο Βιογραφικό της: Η Σοφία Παυλάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Σπάρτη. Σπούδασε Σχέδιο, Ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης στην Σχολή Δοξιάδη. Υπηρέτησε τον Αθλητισµό σαν βασικό στέλεχος των οµάδων Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος επί 20 χρόνια µε πολλές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες (τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ευρώπης και τρίτη θέση στα Βαλκάνια με την Ομάδα της Εθνικής Ελλάδος). Η Εθνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ο Οργανισµός Νεολαίας και Άθλησης του Δήµου Αθηναίων της απένειµαν τιµητικές διακρίσεις για την προσφορά της στον Αθλητισµό. Παρακολούθησε µαθήµατα κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος στο Κολλέγιο Αθηνών, σε σχολές κοσμήματος και κοντά σε παλιούς τεχνίτες. Τα κοσμήματα και έργα µικρογλυπτικής της, είναι εμπνευσμένα από τους ελληνικούς µύθους τους οποίους εκφράζουν μέσα από συμβολικά σχήματα και έχουν τη µοναδική ιδιαιτερότητα να αποτελούν διαχρονικά µηνύµατα ιδεών και αξιών, ή ακόμα, εµπνευσµένα από την Ελληνική φύση να συνδυάζονται με την ποίηση και να προσθέτουν μία νέα διάσταση στην ομορφιά. Φιλοτέχνησε έργα τέχνης που προσφέρθηκαν τιµής ένεκεν σε σηµαντικές προσωπικότητες, όπως στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δηµοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο και στον Πρόεδρο της Ακαδηµίας Αθηνών κ. Γ. Σκαλκέα. 

Σχεδίασε και κατασκεύασε τις καρφίτσες της Χορωδίας του Πνευµατικού Κέντρου Αμαρουσίου, για την συναυλία της στο Μανχάταν υπό την διεύθυνση της Τ. Παπαστεφάνoυ, καθώς και πολλά άλλα έργα για ανθρώπους της τέχνης και των γραµµάτων.
 Έχει λάβει µέρος σε oµαδικές Εικαστικές Εκθέσεις και έχει κάνει πολλές ατοµικές Εκθέσεις Χειροποίητου Εικαστικού Κοσµήµατος. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις µε παράλληλη προβολή διαφανειών με θέματα που αφορούν την Ιστορία του Κοσµήµατος ως αντικείµενο "Τέχνης και Πολιτισµού" και την "Διαχρονικότητα της Ομηρικής Ελληνίδας μέσα από το μύθο της Λάκαινας", όπου διηγείται τον Λακωνικό κύκλο της Ελληνικής Μυθολογίας μέσα από τα κοσμήματά της και η οποία απετέλεσε το θέμα του διμερούς 40ου Συνεδρίου της Ενώσεως Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Σπάρτη υπό την αιγίδα της Νοµαρχίας Λακωνίας και του Δήµου Σπάρτης κά.
 Η νέα της Συλλογή "Οι Άθλοι του Ηρακλή" είναι μία προσπάθεια, μέσα από την τέχνη του κοσμήματος, να προβληματίσει και να επικοινωνήσει στους τελικούς αποδέκτες την αλήθεια που κρύβεται μέσα στους αλληγορικούς μύθους του συμπαντικού Ήρωα. Αρθρογραφεί στο διµηνιαίο περιοδικό κοσµηµάτων "Venetico" και στην εφηµερίδα "Τεχνογράφος" της ΕΤ.ΓΡ & Τ.Π.και έχει επιµεληθεί και εικονογραφήσει τα βιβλία του Α', Β΄,Γ΄και Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισµού Λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους στην Μνήµη του Ν. Βρεττάκου, εκδόσεις της Νοµαρχίας Πειραιά, ακόμη επιμελήθηκε τα βιβλία του Β', Γ΄ και Δ΄ Πανελληνίου Διαγωνισµού Ποίησης στην Μνήµη του ποιητή Στ. Γεράνη.

 Ανέλαβε την παρουσίαση του καθηγητή της Αρχαιολογίας Θ.Σπυρόπουλου και του ανασκαφικού του έργου στην Πελλάνα Λακωνίας στο Πανεπιστήμιο του Πειραιώς, καθώς και την τιμητική παρουσίαση του ηθοποιού Λ. Καλλέργη και του έργου του, επίσης στον ίδιο χώρο. Έχει τιµηθεί για την προσφορά της στην Τέχνη µε απονοµές βραβείων από Πνευματικά Σωματεία, είναι Γενική Γραµµατέας της Εταιρείας Γραµµάτων και Τεχνών Πειραιά και είναι διαπιστευμένο μέλος στο “WHO IS WHO ΕΛΛΑΔΟΣ”. 
Για την µοναδικότητα του σχεδιασµού των έργων της, έχουν γράψει άνθρωποι των γραµµάτων και των τεχνών, αναφερόµενοι στην εργασία της ως " ... αισθητική εννόηση που προάγει το πνεύµα και µας γνωρίζει σελίδες της πολιτιστικής µας ετερότητας ... " και αλλού" ... η Σ.Π. µπόρεσε µε πολύ µεράκι και γούστο στα κοσµήµατά της και στην περιγραφική της πραγµατικότητα να διηγηθεί εικόνες ζωής της Λακωνικής Μυθολογίας µε πρωταγωνίστρια τη γυναίκα κυρίως του χθες, αλλά και του σήµερα ... Μια προσφορά αισθητικής αναλύσεως που δίδει µορφή στην έκφραση ... " (από τον Βαλαβάνη Κυριάκο, Κριτικός Λόγου & Τέχνης) και ο τεχνοκρίτης-λογοτέχνης Γιάννης Κορίδης γράφει: "... η τέχνη αυτή που υπηρετεί με τόση ευσυνειδησία η Σ.Π., διαιωνίζει έναν πολιτισμό και μια δόξα. Τη δόξα του πολιτισμού των Ελλήνων." 
Ακόµη έχει προσκληθεί από τον Σύνδεσµο Αργυροχρυσοχόων της Ρώμης στην Ιταλία για να παρουσιάσει τη φιλοσοφία της και τον τρόπο έμπνευσης και δημιουργίας των κοσμημάτων της, διότι όπως είπαν «θεωρούν τη δουλειά της απολύτως πρωτότυπη και μοναδική στον κόσμο».
 Που απλώνει σαν ηλιαχτίδες τον χειμώνα και αγκαλιάζει ζεστά όλους μας...Είμαι τυχερή που ένιωσα τις ηλιαχτίδες της, γιατί ειναι μέσα απο την φωτεινή ψυχή της...
 Εύχομαι:πάντα να φωτίζει και να την κρατάει στην αγκαλιά της, που της αξίζει, απο τα παλιά χρόνια , την αμέριστη αγάπη μου στο ηλιοφώτιστο πρόσωπό της, ένα μεγάλο Ευχαριστώ, για την συμμετοχή μου:< στις ήμερες θάλασσας>, την αγάπη μου σε όλα τα αξιοσέβαστα και ιδιαίτερα μέλη της, ένα ευχαριστώ για τις φωτογραφίες της Δανάης Σωτηρίου!!