7.5.18

Τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό τάφων στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος


Τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό τάφων στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Δεν μπορεί αυτό να είναι έργο Ελλήνων.Σαφέστατα είναι έργο μισθοφόρων που θέλουν να διαταράξουν τις πολύ καλές σχέσεις μας με το Ισραήλ. Δεν θα τους περάσει.
Efenpress
________________ 
Τον αποτροπιασμό σύσσωμου του ελληνικού Εβραϊσμού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, αναφερόμενο στους βανδαλισμούς σε τάφους που προκάλεσαν άγνωστοι στο εβραϊκό τμήμα του Γ' Νεκροταφείου Αθήνας, στη Νίκαια, την περασμένη Παρασκευή.


Στην ανακοίνωσή του το Ισραηλιτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για προσβολή της ηθικής αξίας του σεβασμού των νεκρών, τονίζοντας ότι η απάθεια είναι ουσιαστικά επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας, και καλεί τις Αρχές και τους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος έχει ως εξής:
«Δεν είναι απλά ένα ακόμα περιστατικό αντισημιτισμού. Δεν αποτελεί μόνον ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, προσβάλλει την ηθική αξία του σεβασμού των νεκρών που πρεσβεύουν και υιοθετούν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Εάν παραμείνουμε απαθείς θεατές των αποτρόπαιων πράξεων που εκπορεύονται από τους οπαδούς του μίσους και του φανατισμού, θα είναι σαν να ανοίγουμε εμείς, ξανά, τις πόρτες στη βαρβαρότητα, επιτρέποντας την επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Στην περίοδο που τα ανθρώπινα όντα έχασαν την ανθρώπινη υπόστασή τους.

Ο αντισημιτισμός δεν είναι παρά το σύμπτωμα εκείνης της σκοτεινής περιόδου, που είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να βιώσει ξανά.

Καλούμε τις Αρχές του τόπου, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, να δώσουν ένα δυναμικό παρών, δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα, δηλώνοντας τη σθεναρή αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr