20.5.18

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη



Στη σύλληψη δύο ατόμων για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη έχουν προχωρήσει οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι 20 ετών, ενώ και οι δυο εμφανίζονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες από την χθεσινή επίθεση. Οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που επιτέθηκαν χθες στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. 
Για άθλια επίθεση έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, που την Κυριακή πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε χθες, ενώ περιγράφοντας τα όσα έζησε είπε:

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα να διαβεβαιώνει τον δήμαρχο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία πως η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Τόσκας σημειώνει πως «οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».


cnn.gr