24.5.18

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες» - Θα το «τραβήξει» κι άλλο με τους Έλληνες αιχμαλώτους

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες» - Θα το «τραβήξει» κι άλλο με τους Έλληνες αιχμαλώτους
Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας και της ελληνικής Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι προστατεύει τους πραξικοπηματίες αντιδρώντας στην χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έδωσε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μια επίθεση η οποία δείχνει ότι η Άγκυρα σκοπεύει να κρατήσει για πολύ ακόμα την αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων αξιωματικών.
 Δικαίου έδωσε δικαίωμα ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και τονίζει:
«Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή, που πληγώνει την τουρκική κοινωνία και ευχόμαστε μελλοντικά η ελληνική Δικαιοσύνη να μην κάνει παρόμοια λάθη», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ο αξιωματικός Suleyman Ozkaynakcim θα αφεθεί και τυπικά ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση μπορεί να αφορά στον έναν αλλά επηρεάζει την κρίση του δικαστηρίου για τους υπόλοιπους επτά όπου η διαδικασία εξέτασης ασύλου βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια για τον καθένα.
Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πώς οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να κρατούν αιχμαλώτους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης. 
pronews