7.5.18

Καταιγίδα έπληξε την Αττική

Καταιγίδα έπληξε την Αττική


Καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα  στο κέντρο της Αθήνας με τους πολίτες να ψάχνουν τρόπο να προφυλαχθούν, με μεγάλα προβλήματα να έχουν προκληθεί  στην κυκλοφορία των οχημάτων.




Από το μεσημέρι ξεκίνησαν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 24 βαθμούς.



Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το απόγευμα της Κυριακής τα βόρεια προάστια. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Πεντέλη, όπως και στην Κηφισιά και τον Άγιο Στέφανο.



Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη μέχρι Χαμοστέρνας 

Νωρίς το βράδυ έκλεισε η οδός Πειραιώς λόγω πλημμύρας στο ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, με την Πυροσβεστική να δέχεται άπω από 30 κλήσεις για απεγκλωβισμό οχημάτων και απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Χωρίς φωτισμό είναι η Εθνική Οδός από το ύψος της Αττικής Οδού και κάτω προς τον Πειραιά, με αποτέλεσμα και λόγω πυκνής κίνησης η οδήγηση να γίνεται επικίνδυνη.
 
Οριστική διακοπή στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ξάνθη

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη, για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Στο εν λόγω ματς παίχτηκαν λιγότερα από 10 λεπτά ποδόσφαιρο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε... πισίνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Ο διαιτητής Στυλιάρας βλέποντας πως δεν είναι δυνατόν να παιχθεί ποδόσφαιρο αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι, καθώς, δοκίμασε αν τσουλάει η μπάλα, αλλά κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο, αφού είχαν ήδη δημιουργηθεί πολλές εστίες… λίμνης!

Πλέον η αναμέτρηση θα συνεχιστεί στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας.







 Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και την Δευτέρα

Άστατο καιρό με βροχές ή τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας περιμένουμε τη Δευτέρα 07/05/2018. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες σε Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και μετά το απόγευμα στα βορειοανατολικά και αργότερα στην Κεντρική Μακεδονία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες στο Νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Λιβυκό ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως έως το απόγευμα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ.


Εικόνες από την Νέα Κηφισιά:








zougla.gr