29.5.18

Το αίσχος της απόφασης να επιτρέψουμε προεκλογική συγκέντρωση Τούρκου στη Θράκη!


Ποιος και κυρίως γιατί επιτρέπει στον υποψήφιο της τουρκικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ να κάνει προεκλογική ομιλία στη Θράκη; Είναι δυνατόν τη στιγμή που όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων στο έδαφός τους, εμείς να λέμε ναι;

Για ποιο λόγο επιτρέπουμε στον υποψήφιο του κόμματος που έχει ως επίσημη θέση ότι η Τουρκία πρέπει να …εισβάλλει σε 18 -τουλάχιστον- νησιά να ΄ρθει και να κάνει συγκεντρώσεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη;
Πως είναι δυνατόν με δύο Έλληνες στρατιωτικούς να είναι αιχμάλωτοι στην Τουρκία να επιτρέπουμε “τουρκικά πανηγύρια” στη Θράκη;
Για ποιο λόγο εξακολουθούμε να έχουμε το κόμπλεξ έναντι των Τούρκων και να συμπεριφερόμαστε λες και αποδεχόμαστε ότι η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα είναι τουρκική όπως θέλουν να μας πείσουν οι γείτονες; Και μάλιστα…καταπιεσμένη; Αρκεί να διαβάσει κάποιος τι γράφουν οι εφημερίδες τους κάθε μέρα για να καταλάβει ότι μόνο καταπίεση δεν ασκείται στη Θράκη. Αντιθέτως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των ελληνικών αρχών.
Τι άλλο πρέπει να γίνει στη Θράκη για να αφυπνιστεί το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της χώρας;
Το μόνο που απομένει είναι να επιτρέψουμε και στον Ερντογάν να ΄ρθει να μιλήσει…
Η απόφαση είναι λανθασμένη και επικίνδυνη. Ο Ιντζέ δεν έχει κανένα λόγο να ΄ρθει για προεκλογική εκστρατεία στη Θράκη. Όποιος αισθάνεται “Τούρκος” στην περιοχή να πάρει το λεωφορείο και να πάει να τον ακούσει στην Τουρκία.
militaire
___________
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και στη συνέχεια την Ξάνθη, ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο προαύλιο του Κέντρου Τουρκικής Νεολαίας.
Σύμφωνα με την Δήμητρα Συμεωνίδου, δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας της Θράκης, «Χρόνος», η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1, μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την επικείμενη επίσκεψη.
Όπως η ίδια δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα, «επίσημη άδεια δεν έχει δοθεί, όμως η τοπική αστυνομία είχε ενημερωθεί».
Επικαλούμενη πηγές της μειονότητας, είπε ότι «αναμένουν πρόσκληση για την ομιλία του».
Αποκάλυψε, μάλιστα ότι, είχε ζητηθεί αίθουσα για την πραγματοποίηση της ομιλίας του Ιντζέ στην Τουρκική Ένωση Κομοτηνής, όμως δεν του παραχωρήθηκε και για το λόγο αυτόν η ομιλία θα γίνει στο προαύλιο του Κέντρου Νεολαίας.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Καλημέρα Ελλάδα, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γ. Μάζης, είπε πως «μακρά παράδοση επιτρέπει στους Τούρκους πολιτικούς να έρχονται στη Θράκη, όμως οι μουσουλμάνοι της Θράκης, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, είναι Έλληνες πολίτες».
Κάτι που σημαίνει ότι δεν ψηφίζουν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, τόνισε ότι τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά και σε καμιά περίπτωση, μια ιδιωτική επίσκεψη Τούρκου πολιτικού στην Θράκη, δεν μπορεί να συνδυαστεί με προεκλογική ομιλία. Όπως τόνισε μάλιστα, καλό θα ήταν να περιμένουμε γιατί όλη αυτή η ιστορία με τον Ιντζέ, μπορεί να διαψευστεί.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση από την ελληνική Κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ιντζέ στην Θράκη.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκλεκτορικό σώμα στην Θράκη, που να ψηφίζει στις τουρκικές εκλογές, δεν νοείται να επιτραπεί στον Ιντζέ να πραγματοποιήσει ομιλία.
Επίσης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και ψυχραιμία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν νοείται ότι η Θράκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης για τις εκλογές στην Τουρκία.

newsbeast