6.5.18

«Εμπάργκο όπλων ΗΠΑ σε Τουρκία»: Το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών...

«Εμπάργκο όπλων ΗΠΑ σε Τουρκία»: Το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών...
H παραπληροφόρηση και οι αερολογίες από συγκεκριμένους κύκλους, σε ότι αφορά την «τιμωρία» εκ μέρους των ΗΠΑ της Τουρκίας για την αγορά των S-400, με την μη παράδοση των stealth μαχητικών F-35 στη Τουρκία στις 23 Ιουνίου ή ακόμα και την επιβολή συνολικού εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην γειτονική χώρα, έχει κτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή με «διαρροή» πληροφοριών από ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα περί «πιθανού εμπάργκο όπλων στη Τουρκία» και ακολούθησαν διάφορες περιθωριακές και μη, ιστοσελίδες που πανηγύριζαν για «Εκτακτες ειδήσεις και οριστική απαγόρευση εξαγωγής των F-35 στη Τουρκία» με αφορμή κάποιες προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του «Ετήσιου Νόμου Εθνικής Άμυνας» (NDAA) για «πάγωμα» της εξαγωγής όπλων στη Τουρκία λόγω S-400.
Η αλήθεια: Οντως υπήρξαν «προτάσεις νόμου» - και μέχρι εκεί - στο πλαίσιο της NDAA από ορισμένα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς, για να υπάρξει μια τέτοια ενέργεια. Η πρόταση νόμου δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λέει η φράση: «Πρόταση νόμου». Μέχρι εκεί.
Μακάρι η πρόταση νόμου να ψηφιστεί και να γίνει κανονικός νόμος των ΗΠΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση η μη παράδοση των F-35 θα ήταν το μικρότερο ευεργέτημα για την Ελλάδα. Σταδιακά θα αποσυντίθεντο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ότι αφορά τους σχηματισμούς που κάνουν ευρεία χρήση αμερικανικού υλικού και θα επιστρέφαμε στο 1974-1976.
Υπάρχει τέτοια περίπτωση; «Ούτε μία στο εκατομμύριο»!
Πρώτον θα ήταν το καλύτερο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την προεκλογική περίοδο. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στην γειτονική χώρα βρίσκεται σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που βρισκόταν στην Ελλάδα στην δεκαετία του '70 μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.
Δεύτερον, η τουρκική κυβέρνηση θα έκλεινε την επόμενη ημέρα την βάση στο Ινσιρλίκ και αυτό θα ήταν το μικρότερο κακό για τις ΗΠΑ: Αυτομάτως οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Συρία θα μετατρέπονταν σε «αναλώσιμοι πολιορκημένοι».
Επειτα το Su-57 ή για πιο γρήγορα το Su-35 θα προσγειώνονταν στα τουρκικά αεροδρόμια πολύ γρηγορότερα απ'ότι θα προσγειώνονταν τα F-35!
Ππιστεύει κανείς ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι καλύτερα να αντιμετωπίσει Su-57 ή Su-35 παρά F-35 με όλα τα όπλα που τα συνοδεύουν; Ή ακόμα και μια Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ; Αν, ναι, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.
Ήδη η Άγκυρα στις γκρίνιες και τις προτάσεις νόμου βουλευτών, γερουσιαστών (βασικά αυτών που έχουν στενή σχέση με το εβραϊκό λόμπι το οποίο βρίσκεται πίσω από την όλη κίνηση) απαντούν ότι «μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και αναζήτηση από άλλες πηγές παρόμοιας προηγμένης τεχνολογίας».
Μπορεί αν συμβεί κάτι τέτοιο; Οι ΗΠΑ πριν από 39 χρόνια απώλεσαν το Ιράν και αυτό παραλίγο να τους στοιχίσει ακόμα και ήττα στον "ψυχρό πόλεμο" ενώ το Ισραήλ (το οποίο επαναλαμβάνουμε, βρίσκεται πίσω από την πολεμική κατά της Τουρκίας) δεν θα κινδύνευε αυτή την στιγμή από τους μουλάδες αν δεν είχε χαθεί το Ιράν για την Δύση.
Το οποίο Ιράν έδωσε, εν πολλοίς, την νίκη στους συμμάχους στον Β'ΠΠ ανοίγοντας τον διάδρομο εφοδιασμού της Ρωσίας με δυτικά όπλα την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης στο Ανατολικό Μέτωπο. 
Ποια περιθώρια έχουν σήμερα να χάσουν τη Τουρκία;
Επειτα υπάρχει και το πανίσχυρο λόμπι των ΗΠΑ το οποίο βλέπει ότι μόνο οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα σε όλο το ΝΑΤΟ.
Σε ότι αφορά τις «παπάτζες» περί μη παράδοσης σε τουρκικό αεροδρόμιο των F-35 να πούμε ότι τα F-35 παραδίνονται κατά κανόνα ΕΝΤΟΣ του αμερικανικού εδάφους στις χώρες χρήστες όπου και περνάει ένα χρονικό διάστημα 8-10 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών επάνω στα αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα.
Ηδη η Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των F-35, έχει ετοιμάσει μια φαντασμαγορική τελετή παράδοσης των F-35 στην τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ), στις 23 Ιουνίου, που οι γνωρίζοντες λένε, ότι δεν έχει ξαναγίνει για καμία από τις χώρες που έχουν ήδη παραλάβει F-35A, ούτε καν για την Βρετανία!
Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι «Θα τα πάρει τα F-35, αλλά θα ακυρώσει την αγορά των S-400»!
Μα, τότε, το πολιτικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για την Αγκυρα και προσωπικά τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα έχει «σκύψει το κεφάλι» απέναντι στις ΗΠΑ!
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται να «σκύψει το κεφάλι».
Μπορεί να το χάσει στο τέλος κεφάλι του, αλλά πολιτική δεν αλλάζει.
Στην παρούσα, δε, συγκυρία «παρακαλάει» να του κάνουν «εμπάργκο» (lol) οι ΗΠΑ: Θα γίνει ο κυρίαρχος του ισλαμικού κόσμου μέσα σε μία βραδιά... 
pronews