12.5.18

Οχταπλάσιο από το όριο το αλκοόλ στον οδηγό που “θέρισε ζωές” στον Κηφισό


Οχταπλάσιο από το όριο το αλκοόλ στον οδηγό που “θέρισε ζωές” στον Κηφισό

Με την ένδειξη 0.78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από το όριο του επιτρεπόμενου αλκοόλ , χωρίς άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με «ληγμένη» την πιστοποίηση απο το ΚΤΕΟ και τον αριθμό πλαισίου να είναι ακαταχώρητος στα τερματικά της Τροχαίας, κυκλοφορούσε ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα, στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς και στην εντατική μια 34χρονη γυναίκα, κόρη του ενός εκ των νεκρών.

Non stop οδήγηση χωρίς ξεκούραση
‘Οπως φαίνεται από στοιχεία της δικογραφίας που παρουσιάζει το protothema.gr, στις 12 Φεβρουαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί πάλι να οδηγεί έχοντας αλκοόλ στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ.
Όπως καταθέτει αστυνομικός “έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως. Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα. Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα”.
tribune