6.5.18

Θράκη: Λύση στην προκλητικότητα του Τουρκικού Προξενείου το Διπλωματικό Ισοδύναμο Τετελεσμένο



Η προκλητικότητα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή δεν είναι κάτι καινούριο με την Ελληνική πλευρά να προσπαθεί να περιορίσει την επιρροή του στον μουσουλμανικό πληθυσμό με το κράτος δικαίου της χώρας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν μια σειρά από προνόμια και μια ελευθερία (θρησκευτική, οικονομική, πολιτιστική) αυτονόητη αφού είναι Έλληνες πολίτες 
Τα τελευταία χρόνια όμως η πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη έχει αλλάξει σημαντικά θεωρώντας την περιοχή αφετηρία για την νέα πολιτική προς τα Βαλκάνια. Οι Παράλληλες Δομές που το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δημιουργεί στην Θράκη έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις χωρίς η χώρα αυτή την στιγμή να μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

Οι «Ψευτομουφτήδες» και Δήμαρχοι αναβαθμίζουν τις Παράλληλες Δομές

Οι «Ψευτομουφτήδες» στην Θράκη με πιο δραστήριο αυτόν της Ξάνθης κ.Μετέ, χρησιμοποιούν την θρησκεία ως βασική Παράλληλη Δομή του Ελληνικού Κράτους για να φέρουν απέναντι σε αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα των Μουσουλμάνων. Ειδικά στα Πομακοχώρια, η πίεση που δέχεται ο τοπικός πληθυσμός μέσα στα τζαμιά είναι τέτοιος που οι πιστοί βγαίνουν από αυτά τρομοκρατημένοι.
Από κοντά και περιπτώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμος Μύκης και πάλι στην Ξάνθη. Ο δήμαρχος έχει κόψει κάθε τυπική επικοινωνία με τα ΜΜΕ του νομού Ξάνθης και ενημερώνει τους δημότες του Δήμου μόνο μέσα από τα προσωπικά του Social Media και μόνο στην Τουρκική γλώσσα. Όσες φορές ενημερώνει και στα Ελληνικά, τα βάζει μετά τα τουρκικά ως δεύτερη γλώσσα.

Διπλωματική συμμόρφωση του Τουρκικού Προξενείου

Η δράση αυτή του Τουρκικού Προξενείου μπορεί να περιορισθεί στην περιοχή μόνο με δύο τρόπους πλέον. Ο πρώτοςείναι με συνεργασία με την γειτονική Βουλγαρία – αναφέραμε πιο πάνω ότι η Θράκη είναι η αφετηρία για τον πραγματικό στόχο της Τουρκίας που είναι τα Δυτικά Βαλκάνια και η περιοχή όπου ζούνε οι Πομάκοι της Βουλγαρίας – και ο δεύτερος, η δραστηριότητα του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
Το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτογραφία pontos news)
Αν και εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την Τουρκία με το Ισοδύναμο Τετελεσμένο σε όλα τα επίπεδα, κάθε φορά που ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή προβαίνει σε κάποια προκλητικότητα η και ακόμα, όταν Τούρκοι αξιωματούχοι πηγαίνουν στην Θράκη και προκαλούν, ο Έλληνας Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να πηγαίνει στον Πόντο για να δει – σε πρώτη φάση – τις ρίζες των προγόνων του.
Η Τουρκία έχει αποδειχθεί ότι όταν την προκαλέσεις και την αντιμετωπίσεις σκέφτεται πολλές φορές, και αυτή την στιγμή με τα τεράστια εσωτερικά της προβλήματα (Πολιτικά, Κοινωνικά, Οικονομικά) θα λάβει πολύ σοβαρά όλες τις καταστάσεις, ακόμα και τις συμβολικές
viadiplomacy.gr