1.5.18

Είναι πλαστό το πτυχίο του «Σουλτάνου»; – Σάλος στην Τουρκία


Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι κάτοχος πλαστού πτυχίου; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πλανάται στην
Τουρκία από το 2014 και ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο πριν από λίγες ώρες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Κατ’ αρχήν βάσει της τουρκικής νομοθεσίας για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος για θεσμικό αξίωμα θα πρέπει να έχει πτυχίο. Ο Ερντογάν «κατέβηκε» στον πολιτικό στίβο. Αρχικά ήταν Πρωθυπουργός και εν συνεχεία Πρόεδρος, όμως έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πτυχίο με την σκανδαλολογία να οργιάζει με αποτέλεσμα ο «Σουλτάνος» να έχει βάλει, ήδη, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι να προσκομίσουν κάποιο πτυχίο.
Επίσης, όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι του ζητούν να παρουσιάσει το αντίγραφο του πτυχίου του, ο ίδιος έχει βρει την τέλεια – για τον ίδιο – δικαιολογία. Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014..
Και να ήταν μόνο αυτό… Εκτιμάται ότι το πτυχίο που έχει στα ΜΜΕ, αλλά και στα social media με ημερομηνία αποφοίτησης το 1981 και το όνομα του, εκτιμάται ότι είναι πλαστό αφού, το 1981 δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, μιας και ιδρύθηκε το 1982.
Συν τοις άλλοις, συχνά-πυκνά οι αντίπαλοι του Ερντογάν τον προκαλούν να παρουσιάσει έστω έναν συμφοιτητή του, αλλά εκείνος δεν το έχει κάνει. Όμως, μιλάει συνεχώς για τους συμμαθητές του στο Λύκειο.
Και να φανταστεί κανείς πως ο Ερντογάν μπορεί να φαίνεται ότι δεν πτυχίο, αλλά έχει ολόκληρο πανεπιστήμιο με το όνομά του. Αυτό βρίσκεται στο Ρίζε της Τουρκίας, τη γνωστή ως Ριζούντα για τους Μικρασιάτες Έλληνες που ιδρύθηκε το 2006 στο Ρίζε της Τουρκίας.
Δείτε τη φωτογραφία:
oparlapipas.gr,katohika.gr