22.5.18

Δεύτερο Γράμμα


Αποτέλεσμα εικόνας για οχι


Εκπροσωπεί, λέει ο Τσίπρας την εθνική γραμμή όμως ουδέποτε πάρθηκε εθνική απόφαση  για παραχώρηση του κυριότερου, του ονόματος Μακεδονία. Δεν μπορούμε, λέει να κάνουμε πίσω: Ψεύτες!
Ο Λαός μίλησε ολοκάθαρα. Είπε ΌΧΙ στο όνομα υφ’ οιανδήποτε μορφή, ή όρο, ή παράγωγο. Ο Τσίπρας (κι ο Κοτζιάς) αγνόησε το Λαό.
Αυθαίρετα και σουλτανίστικα πήρε μόνος του την απόφαση. Αυτό είναι αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό, παράνομο.
Το ονομάζει Εθνική Γραμμή. Αν αμφιβάλλει για το ποια Εθνική Γραμμή και άποψη καθόρισε παμψηφεί ο Λαός (και ψήφισε προφορικά) στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια, ας ρωτήσει επίσημα το Λαό με Δημοψήφισμα ή ΕκλογέςΠρώτα. Τώρα! Πριν κάνει οποιοδήποτε άλλο βήμα.

Άλλωστε και η ίδια η Κυβέρνησή του είναι διχασμένη (βλέπε Καμμένος) και τα άλλα κόμματα διχασμένα, μπερδεμένα. Λίγες καθαρές ελληνικές φωνές και κείνες φιμωμένες δεν τις αφήνουν να ακουστούν (βλ. Λεβέντης).
Η παραχώρηση (αυτόκλητα) του ονόματος «Μακεδονία» θα είναι η μεγαλύτερη τρέλλα. Η …απαρχή του διαμελισμού της Ελλάδος.
Αίτιο σύγχυση, ήδη ολοφάνερο. Ήδη χθες η Μέρκελ (Γερμανία), Μέη (Αγγλία) εκδηλώνοντας τη χαρά τους μίλησαν έτσι: Χαίρονται που η Ελλάδα, και η …Μακεδονία έκαναν βήματα προσέγγισης; Ποια Μακεδονία; Αυτή που είναι μία και μόνο Ελληνική; Όχι βέβαια! Εννοούν τα Σκόπια, και έτσι θα εκφράζονται όλοι στο μέλλον. Θα μπαίνουν στο αεροπλάνο για να επισκεφτούν τις μεγαλειώδεις Μακεδονοελληνικές αρχαιότητες, και θα αποβιβάζονται στα Σκόπια! Χωρίς καμία έγνοια ή χρήση δήθεν προσδιορισμού.
Όσο για τις εδαφικές διεκδικήσεις, τις βλέψεις τους,  δεν θα υπάρχουν από τα «καλά παιδιά» που θα διορθωθούν. Ρωτήστε τους για τις χιλιάδες κλοπές που δήθεν θα αποποιηθούν και γιατί τις έκαναν χωρίς όνομα και λόγο. Δώστε τους και το Όνομα, το εργαλείο και αίτιο όλων των μελλοντικών δεινών, και ελάτε να τα πούμε. Για την ώρα μετράτε χωρίς τελειωμό τα πεπραγμένα: Σύνταγμα, εθνική ταυτότητα, Γλώσσα, σχολικά βιβλία, σύμβολα, βαφτίσια και χίλια δύο! Μόνο το αστέρι της Βεργίνας ως σημαία τους φτάνει!
Όσο για τις παραχωρήσεις και διευκολύνσεις που τους κάναμε, αμέτρητες!
Αντί να περιμένουμε … μεταμέλεια και αποκατάσταση θα έπρεπε να’ μαστε στο στάδιο της Συμφωνίας: π.χ. κλείσιμο το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κλείσιμο, για μία εβδομάδα, έστω, τα σύνορα. Να βοηθήσουμε, βρε αδελφέ τα Βαλκάνια, αλλά όχι καταστρέφοντας την Ελλάδα!
Όσοι βιάζονται τόσο (ΝΑΤΟ, Ε.Ε), ας τους δώσουν το δικό τους όνομα! Γιατί το δικό μας;
Όσο για το αφελές επιχείρημα ότι «δίνοντας» στους ξυπόλυτους Σκοπιανούς θα κάτσουν καλά οι εξ ανατολών αρπάχτρες, δοκιμάστε το και θα δείτε! Άσε έναν να βάλει το δάχτυλο στο μέλι σου, και δεν θα καταλάβεις για πότε θ’ αδειάσει η Κυψέλη σου!
Να πούμε μία κουβέντα και για τις αηδιαστικές πονηριές της αισώπειας αλεπούς – του Κοτζιά – (Βάλε – βγάλε τη  γραβάτα, «Ο Νικόλας κι εγώ» χειραψίες σταυρωτές και σταυρωπλεχτές, … = βλέπετε φιλία; Τί έχουμε να χωρίσουμε; Ίδιοι είμαστε!: Ας πάψουν να προσπαθούν να ταίσουν  κουτόχορτο τους Έλληνες! Δεν το χαύουν! Ούτε τα νερά θολώνουν με το μελάνι της σουπιάς, όπως Novartis!

Ανώνυμος Έλλην