1.5.18

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την τουρκική κυβερνοεπίθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κατηγορηματικά καταδικάζει την τουρκική κυβερνοεπίθεση στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Συντακτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει ότι την Τετάρτη (2/5) θα ενημερώσει τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το συμβάν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για την τουρκική κυβερνοεπίθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα, υιοθετούσε τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη από την Ελλάδα τρομοκρατών και γκιουλενιστών.
Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο τους. Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα ενημερωθεί σχετικά η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».

Το μήνυμα των Τούρκων χάκερ

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβερνοεπίθεση στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από Τούρκους χάκερ είχε σημειωθεί νωρίτερα, την Πρωτομαγιά και, για λίγα δευτερόλεπτα, στην κεντρική σελίδα του Πρακτορείου εμφανιζόταν το εξής μήνυμα στα αγγλικά:
«Συνεργάζεστε με τους τρομοκράτες, υποστηρίζοντας τα μέλη της προδοτικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ (σ.σ. των γκιουλενιστών) που έχουν κάνει το λαό μας να μαρτυρήσει και που έκαναν την προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της “15ης Ιουλίου”. Όπως ρίξαμε τους προγόνους σας στη θάλασσα, έτσι θα ρίξουμε εσάς και την τρομοκρατική οργάνωση FETÖ που υποστηρίζετε – στη θάλασσα!».
politik