2.5.18

Απίστευτη Ρωσίδα άφησε φιλοδώρημα 6.450 ευρώ σε κεμπαμπτζίδικο... κατά λάθος


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι ενός εστιατορίου κεμπάπ στην πόλη Ντιέτικον κοντά στην Ζυρίχη της Ελβετίας, όταν διαπίστωσαν το ύψος του φιλοδωρήματος που άφησε μία από τις πελάτισσες του καταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσίδα επισκέπτρια του καταστήματος, άφησε κατά λάθος φιλοδώρημα ύψους 6.450 ευρώ στους υπαλλήλους του καταστήματος, όταν αντί να εισάγει το ποσό που επιθυμούσε να αφήσει ως πουρ-μπουάρ, πληκτρολόγησε στο POS του μαγαζιού το προσωπικό της pin. Ο αριθμός όμως του pin (7709) αντιστοιχούσε στο ποσό του φιλοδωρήματος σε ελβετικά φράγκα, αδειάζοντας με αυτον τον τρόπο τον τραπεζικό της λογαριασμό.
Το λάθος της έγινε αντιληπτό από την ίδια λίγες ημέρες αργότερα,όταν πήρε στα χέρια της την αναλυτική χρέωση από τις πιστωτικές της κάρτες,ενώ επικοινώνησε αμέσως με τους υπεύθυνους τόσο της τράπεζας όσο και του εστιατορίου,οι οποίοι δεσμεύθηκαν να διευθετήσουν άμεσα το θέμα.
Η γυναίκα, που ζει στη Γαλλία και δεν μιλά γερμανικά, παρήγγειλε ποτά και γλυκό κέικ σοκολάτας για το γιο της, ένα φίλο και την ίδια, κατά την επίσκεψή της στο μαγαζί, προϊόντα αξίας 23,7 ελβετικών φράγκων (περίπου 20 ευρώ).
«Έβαλα τον κωδικό PIN αλλά δεν δούλεψε. Μετά, προσπάθησα για δεύτερη φορά και λειτούργησε. Υπέθεσα ότι πλήρωσα το ποσό που αντιστοιχούσε στο λογαριασμό μου», ανέφερε.