1.5.18

Εκτέλεσαν με 5 σφαίρες τον σωματοφύλακα του Πάρη Κασιδόκωστα στην Παλλήνη


Ενέδρα θανάτου σε 57χρονο πρώην αστυνομικό και νυν σωματοφύλακα του εφοπλιστή Πάρη Κασιδόκωστα, έστησαν άγνωστοι, έξω από ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη. Οι δράστες του επιτέθηκαν όταν βγήκε από το χώρο που βρίσκεται στην οδό Αιόλου και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του τα ξημερώματα της Τρίτης. Τον «γάζωσαν» με πέντε σφαίρες από πιστόλι των 7,65 χιλιοστών. Το θύμα προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια επιστρέφοντας στην ταβέρνα, αλλά κατέληξε μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, καθώς δυο τουλάχιστον σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος.

Ο 57χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών. Παραιτήθηκε από το σώμα το 2007 .Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Δίωξη ναρκωτικών, τα ΕΚΑΜ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες ασφάλειας. Οι δολοφόνοι του 57χρονου είχαν στήσει το καρτέρι του θανάτου, σε ένα σκοτεινό σημείο. Είναι ενδεικτικό πως δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, για το οποίο οι δολοφόνοι του αδιαφόρησαν, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στις ανοιχτές προσωπικές υποθέσεις που είχε ο πρώην αστυνομικός, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρουν τα κίνητρα των δραστών.
Έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις τελευταίες κλήσεις του. Παράλληλα, αναζητούνται κάμερες στην περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει κάτι πριν ή μετά τη δολοφονία, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και θαμώνες της ταβέρνας, για την περίπτωση που κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι, που ενδεχομένως να σχετίζεται με το έγκλημα. Το όνομα του πρώην αστυνομικού, είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνται ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων το 1996.
policenews