9.5.18

«Παράνομη και εμπρηστική η συνεχιζόμενη κράτηση των 2 στρατιωτικών” λέει ο Λαφαζάνης


Αποτέλεσμα εικόνας για χία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη,

Σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα περιόδευσαν στελέχη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΛΑΕ, στη διάρκεια των περιοδειών τους στις δύο πόλεις έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και συζήτησαν με πολλές εκατοντάδες πολίτες, συναντήθηκαν με στελέχη, μέλη και φίλους της ΛΑΕ και μίλησαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην Ορεστιάδα οι Παν. Λαφαζάνης, Κ. Ήσυχος και Βαλάντης Πανθίδης συναντήθηκαν με τους γονείς του Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος με τον ‘Αγγελο Μητρετώδη συνεχίζουν να κρατούνται αδίκως από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην πόλη της Αδριανούπολης.
«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας από το Τουρκικό καθεστώς είναι παντελώς άδικη, αυθαίρετη, παράνομη, εμπρηστική και ασύμβατη με την ζωτικότατη ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η διαφορά ανάμεσα στον δημοκρατικό και φιλικό τρόπο που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές τον τούρκο πολίτη που πέρασε πρόσφατα τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι δύο στρατιωτικοί μας από το τουρκικό καθεστώς, είναι πολύ χαρακτηριστική και πρέπει από αυτήν να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε τοπικά μέσα.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν πρώτα απ’ όλα οι πολιτικές ευθύνες αλλά και ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία». Επεσήμανε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνολικά αλλά και για όλο το σύστημα διαχείρισης των περιπολιών στον Έβρο, της εκπαίδευσης και των οδηγιών στους στρατιωτικούς μας, οι οποίοι επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση επιτρέπει στις ΗΠΑ να κατασκευάσουν σε χώρο του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης στρατιωτική βάση για αμερικανικά ελικόπτερα και drones». Αυτή η υποτελής στάση της κυβέρνησης, τόνισε πως αποτελεί μείζονα κίνδυνο για τη πόλη της Αλεξανδρούπολης και το νομό Έβρου, καθιστά βαθύτερη την εξάρτηση της χώρας μας και συνιστά μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της πόλης και του νομού, η οποία βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στα ειρηνικά έργα και τη διαφύλαξη του ειρηνικού προσανατολισμού της περιοχής.
Αγγελική Λάζου-ΑΠΕ
militaire