29.5.18

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Έφεδροι ετών 100+ τιμήθηκαν για την προσφορά στο Έθνος - ΦΩΤΟ


Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας στην εκδήλωση προς τιμήν των Βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε στην Τρίπολη την προηγούμενη Τετάρτη. Τα τιμώμενα πρόσωπα Αγγελόπουλος Ηλίας και Κολλιόπουλος Γεώργιος και οι δύο άνω των 100 βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο Έθνος. Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση καταμαρτυρούν τα ανάμικτα συναισθήματα τους, τη συγκίνηση και την τιμή που ένιωθαν οι δύο ηλικιωμένοι ήρωες.


Οι βετεράνοι Αγγελόπουλος Ηλίας, Έφεδρος Λοχίας (Ι-ΤΘ) ετών 104 και Κολλιόπουλος ΓεώργιοςΈφεδρος Δεκανέας (Ι-ΤΘ), ετών 103, πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο, κατά τις Επιχειρήσεις των ετών 1940-1941.




Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού - Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ) , στο πλαίσιο των δράσεων υπερηφάνειας και εξωστρέφειας των Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς, στην έδρα της Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ - IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»), στην Τρίπολη. 




Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Μνημείο Πεσόντων Αρκάδων, κατά τις Επιχειρήσεις του 1940-1941, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων. Επίσης οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν για προσκύνημα στον Ιερό Ναού του Κοσμά του Αιτωλού. 






  




























onalert