22.4.18

Άνδρος: Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη – Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του [pics]

Η κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Άνδρο προκαλεί συγκίνηση. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Ανδρου, το νησί από το οποίο καταγόταν ο άτυχος επιχειρηματίας.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δύο παιδιά του,που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει το αναπάντεχο κακό. Κανείς τους δεν μπορεί να συνέλθει από τη δολοφονία του συζύγου και πατέρα τους, από τα χέρια ληστών. Εκείνων που τον πυροβόλησαν επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι του.

Ράγισαν καρδιές στους επικήδειους

Η μητέρα του χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Σταματιάδη ήρωα που έσωσε την οικογένειά του. «Ήσουν φως και αγάπη. Αναστήθηκες μαζί με τον Χριστό» είπε βουρκωμένος ο γιος του, στον επικήδειο.
Θυμήθηκε ακόμα, τα λόγια που του έλεγε πάντα: «Να πιστεύεις στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις γιε μου. Να μάθεις στη ζωή σου να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου».
Ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από αδίστακτους ληστές, μέσα στο σπίτι του.
Μια σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του τα τελευταία 24ωρα έκανε τα πράγματα μη αναστρέψιμα. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή στις 11:50 το πρωί της Παρασκευής (20.04.2018). Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Ανδρου.

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Εικόνες από την κηδεία

Στο νησί βρίσκονται και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Βρούτσης με τον δεύτερο να δηλώνει ότι «η Άνδρος πενθεί για τον Σταματιάδη που αμύνθηκε για την οικογένειά του». 
Ο γιος του, ο Αχιλλέας Σταματιάδης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η οικογένεια Σταματιάδη.
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δέχθηκε δυο πυροβολισμούς μέσα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας. Ο 52χρονος νοσηλεύτηκε επί ημέρες στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Είναι ενδεικτικό πως οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να του αφαιρέσουν έναν νεφρό.
Ο άτυχος επιχειρηματίας ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας 2/4/2018 και ενώ κοιμόταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του άκουσε θορύβους και πήγε να ελέγξει. Δυστυχώς δυο κουκουλοφόροι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας. Όταν ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο ληστές.
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης προσπάθησε να αντισταθεί, πάλεψε με τον έναν από τους δύο όμως ο δεύτερος δεν δίστασε να σηκώσει το πιστόλι και να τον πυροβολήσει εν ψυχρώ σχεδόν εξ επαφής.

Η εισβολή στο σπίτι του επιχειρηματία

Όπως διαπιστώθηκε, οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν στη μεζονέτα από την κεντρική πόρτα, αφού πρώτα την διέρρηξαν. Μια πόρτα η οποία, άλλωστε, δεν ήταν ασφαλείας.
Πρώτα έψαξαν το ισόγειο της μεζονέτας, χωρίς να βρουν κάτι. Έψαξαν ακόμα και στο γραφείο του Α. Σταματιάδη. Έπειτα, αποφάσισαν να ανεβούν στον επόμενο όροφο όπου και βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Εκεί, πλέον, στην κρεβατοκάμαρα ο Αλέξανδρος Σταματιάδης τους αντιλήφθηκε. Ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν τρεις φορές. Δύο από αυτές ήταν σχεδόν εξ’ επαφής στην πλάτη!
Η σύζυγός του σοκαρισμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να την επειλήσουν κι εκείνη για να την κάνουν να σωπάσει. Ευτυχώς αποχώρησαν με βιαστηκες κινήσεις χωρίς να την κάνουν κακό.
Ο γιος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, είπε στους αστυνομικούς για τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα στο ίδιο του το σπίτι: «Ξαφνικά άκουσα την μητέρα μου να ουρλιάζει, να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει το όνομά μου. Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και κατέβηκα τρέχοντας τις σκάλες προς το δωμάτιο των γονιών μου. Αντίκρισα τη μητέρα μου μέσα στα αίματα να κρατά τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο δάπεδο, μέσα σε μια λίμνη αίματος».
newsit