8.4.18

Στην Παναγιά Οινουσσών Καμμένος και… τουρκικά F-16


Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίστηκαν και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 11:11 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών στα 21.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11:20, άλλο τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά των Οινουσσών στα 20.000 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών, επίσης ένα λεπτό αργότερα.

Η επίσκεψη Καμμένου στην Παναγιά Οινουσσών

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα ακριτικά φυλάκια στην Παναγιά των Οινουσσών και στο Φαρμακονήσι επισκέφθηκε ανήμερα του Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.
«Η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά. Σήμερα, στο πασχαλινό τραπέζι, σε όλα τα στρατόπεδα, με διαταγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας. Χριστός Ανέστη. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα δύναμης και μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, από εδώ, από το Φυλάκιο της Παναγιάς», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην Παναγιά Οινουσσών ο Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα, ευχήθηκε «το αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους».
Τον Πάνο Καμμένο συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, που είναι έφεδρος λοχαγός καταδρομέας.
Όπως έγινε γνωστό, οι πτήσεις των δύο τουρκικών F-16 πάνω σημειώθηκαν λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί.
politik.gr
Όλα καλά, αλλά αν ο Πρωθυπουργός είναι στη Τήλο, ο ΥΕΘΑ στις Οινούσσες (μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ) οι υπόλοιποι "κρίσιμοι" υπουργοί άλλοι σε Πελοπόννησο ("άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη...") και ξαφνικά επιτεθεί ο Τούρκος, πως και πότε θα μαζευτούν όλοι στην Αθήνα και ποιο (ανύπαρκτο) Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα συνεδριάσει; Ποιος θα διατάξει αντεπίθεση αν δεν λάβει σχετικές εντολές ; Θα λειτουργούν οι επικοινωνίες;
Δεν είναι καλύτερα αυτές τις στιγμές να αφήσουν τις ψηφοθηρικές επισκέψεις (και μερικοί τις θρησκευτικές υποκρισίες) και να βρίσκονται στις θέσεις τους;
Φ. ΙΩΑΝΝΟΥ/ Efenpress