6.4.18

Για πρώτη φορά αναχαιτίστηκε τουρκικό Drone στο Αιγαίο - Οι Τούρκοι «χαρτογραφούν» την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων

(Μέχρι τώρα "έκοβαν βόλτες" ανενόχλητα!!!)
Χθες στην περιοχή της Ρόδου έγινε για πρώτη φορά ...αναχαίτιση από τα μαχητικά της ΠΑ σε τουρκικό drone (UAV ANKA) του τουρκικού Ναυτικού το οποίο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ.

Αμέσως δόθηκε εντολή απογείωσης από το Καστέλι και τα ελληνικά μαχητικά εντόπισαν το UAV το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Ντάλαμα.
Στην αρχή οι Τούρκοι το απέσυραν στον τουρκικό εναέριο χώρο αλλά αμέσως μετά το επανέφεραν στον ελληνικό όπου τέθηκε υπό ...παρακολούθηση (!!!)  από τα ελληνικά F-16 πριν οι Τούρκοι το αποσύρουν οριστικά. (αφού σώθηκαν τα καύσιμά του ή έκανε την πλάκα του!)
Οι Τούρκοι προφανώς ήθελαν να δουν την αντίδραση της ΠΑ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου από ένα μη επανδρωμένο σκάφος.
Δυστυχώς ακόμα και εκεί η Ελληνική πλευρά επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητή! Ήταν η ευκαιρία για μια πιο δυναμική απάντηση αφού δεν θα υπήρχε το κόστος ανθρώπινων ζωών και θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά.
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν στο Αιγαίο τα UAV ANKA, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό Ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.
 Από προχθές είχαμε ενημερώσει ότι στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drones έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια.
Για τις ημέρες του Πάσχα οι Ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή καθώς θεωρούν πολύ πιθανό οι Τούρκοι με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας να προκαλέσουν κάποια μείζονα πρόκληση.
Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, πάλι τις πασχαλινές ημέρες, εκτάκτως αποβιβάστηκε ελληνική φρουρά στη νήσο Παναγιά γιατί υπήρχαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη τουρκική απόβαση στη νησίδα, η οποία βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.
pronews
Τι να περιμένει κανείς όταν ο πρωθυπουργός αυτές τις κρίσιμες ώρες παραθερίζει στη Τήλο, δίπλα στις τουρκικές ακτές! Αν απαχθεί και βρεθεί στη τουρκία όμηρος, τι θα λέμε μετά; 

Έτσι αναχαιτίζονται τα UAV  :


 Juan