3.4.18

«Όχι» στην έκδοση μέλους της DHKP-C από το Συμβούλιο Εφετών

.

Νέο «όχι» από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, σε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Ali Ercan Gokoglou, ο οποίος είναι ένας από τους 9 που είχαν συλληφθεί στις 28 Νοεμβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα.
Η Τουρκία είχε καταθέσει αίτημα για την έκδοση του Ali Ercan Gokogklou, βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου της Τουρκίας, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, υπάρχει καταδίκη ποινής φυλάκισης 6,3 ετών για αδίκημα του 1999. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Gokoglou διώκεται από τις τουρκικές Αρχές για τις πολιτικές του πράξεις, αλλά και διότι ήταν μέλος του Συλλόγου Γονέων Πολιτικών Κρατουμένων στην Τουρκία (ΤΑΥΑD).
O Ali Ercan Gokoglou υποστήριξε στο δικαστήριο πως εργαζόταν στην Τουρκία ως αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και πως έφυγε από τη χώρα «λόγω της πολιτικής κατάστασης». Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή του εφόσον επιστρέψει.
Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην υπάρξει έκδοση στην Τουρκία 
του 50χρονου Τούρκου με το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να δικασθεί δίκαια», με το Συμβούλιο Εφετών να γνωμοδοτεί να μην εκδοθεί στην Τουρκία.
PRONEWS