12.4.18

Πόλεμος Συρία: Δείτε τους στόχους που θα χτυπηθούν - Οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας


Πόλεμος Συρία: Δείτε τους στόχους που θα χτυπηθούν - Οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας


ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Πόλεμος Συρία | Ειδήσεις: Τη στιγμή που η παγκόσμια ειρήνη μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, οι πολεμικές στρατιές των Μεγάλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται περιμετρικά της Συρίας, συμμετέχοντας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επίδειξης πυγμής, υπεροχής αλλά και εντυπώσεων.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ

Ξεκινώντας με τις ΗΠΑ, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει συστοιχίες πυραύλων (θαλάσσης - αέρος) Tomahawk, καθένας από τους οποίους:
 • Έχει 1.000 λίβρες (περίπου 454 κιλά) ισχυρής εκρητικής ύλης
 • Έχει μήκος σώματος: 6 μέτρα
 • Μήκος πτέρυγας: 9 μέτρα
 • Βεληνεκές: 1.000 μίλια (περίπου 1.609 χλμ.)
 • Κοστίζει: 1 εκατ. στερλίνες
Η Δύναμη Κρούσης των ΗΠΑ συμπληρώνεται από: 
 • Το αεροπλανοφόρο USS Truman (Με συνολικό προσωπικό 5.680 άτομα και 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα τελευταίας γενιάς)
 • Τρία πολεμικά πλοία (Destroyers): USS Normandy, USS Jason Dunham, USS The Sullivans
 • Πέντε πολεμικά σκάφη: USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman,, USS Farragut, USS Donald Cook
grafima2

Οι δυνάμεις της Ρωσίας

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτουν αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους - αέρος S-400 εντός του συριακού εδάφους, τα οποία συνιστούν μια εν δυνάμει απειλή για  μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, όπως είναι, για παράδειγμα τα αμερικανικά F-35.
Οι Ρώσοι έχουν σε πλήρη ετοιμότητα τα πολεμικά αεροσκάφη Σουχόι: Su-24, Su-25 και Su-35, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στην αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας.
Ταυτόχρονα, διαθέτουν και τα κατασκοπευτικά / καταδιωκτικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς Su-57 (στη φωτό πιο κάτω), τα οποία είναι ικανά να αναχαιτίσουν τις εναέριες δυνάμεις των αντιπάλων τους.
su57
Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα προ ημερών ρωσικές στρατιωτικές πηγές, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουλάχιστον δύο Su-57 έχουν μετασταθμεύσει στη Συρία.
Επίσης, στον εναέριο πολεμικό στόλο των Ρώσων περιλαμβάνονται σμήνη ελικοπτέρων Mi-8 και Μi-24 (φωτό).
mi 24
Παράλληλα, ισχυρή δύναμη πυρός διαθέτει και το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς τα σκάφη του είναι εξοπλισμένα με συστοιχίες πυραύλων θαλάσσης - αέρος.

Οι δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας

Σε καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι στρατιές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να έχει δώσει ήδη διαταγή για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού υποβρυχίων στην ανατολική Μεσόγειο.
Κατά τα λοιπά, οι Βρετανοί, πέραν του ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού που διαθέτουν, έχουν στη διάθεσή του και μια ικανή δύναμη αεροσκαφών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου.
Στη βάση αυτή βρίσκονται σταθμευμένα:
 • 8 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado
 • 2 αναγνωριστικά αεροσκάφη
 • 1 μεταγωγικό αεροσκάφος C-17
 • 2 αεροσκάφη C-130 «Ηρακλής»
 • 1 αεροσκάφος εναέριας ανατροφοδότησης καυσίμων

Οι δυνάμεις της Γαλλίας

Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία έχει να επιδείξει έναν ισχυρό αεροπορικό στόλο, ο οποίος βρίσκεται μετασταθμευμένος σε βάσεις της Ιορδανία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Στην Ιορδανία υπάρχουν ήδη σταθμευμένα 6 Mirage - 2000, ενώ άλλα έξι αεροσκάφη Rafale τελευταίας γενιάς βρίσκονται σε βάσεις του Κόλπου.
Παράλληλα, οι Γάλλοι διαθέτουν κι ένα αεροσκάφος Atlantique Maritime - 2, το οποίο χρησιμοποιείται για εναέρια επιτήρηση και «σάρωση» περιοχών

newsbomb.gr